Džuveč

Ne bom vam govorila o tem, da sploh nimam več časa za kuhanje in da je ta recept še iz časov, ko sem iz službe hodila okoli 16.00 ure. Niti vam ne bom nakladala o tem, da sedaj iz službe prihajam v poznih večernih urah dosti boljše volje kot prej ob 16.00 in da včasih kuham govejo juho ob devetih zvečer, obrok za v službo pa pripravljam ob šestih zjutraj  … čas je namreč, da tudi tukaj skuhamo … čas je za džuveč …

Džuveč kot samostojno jed ali kot prilogo pripravimo iz:

– paprike
– paradižnika
– korenja
– čebule
– šamipnjonov
– 2 dcl riža
– 2 manjših krompirjev

Na lsitiče narezano čebulo popražimo na oljčnem olju, dodamo naseckano papriko, nastrgan korenček, šampinjone in paradižnik narezan na četrtine ter pražimo dokler ne izpari voda. Osolimo, dodamo riž in na majhne kocke naseckan krompir. Začinimo še z žličko mlete paprike, zalijemo z 4 dcl jušne osnove ali vode ter kuhamo dokler ni kuhano (cca pol ure, dokler ne izpari voda).

Tako, vi si lepo skuhajte džuveč, jaz pa grem danes na najboljše hamburgerje. Saj veste kam …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s