Ena svinjska …

… pečenka.

svinjsko dobra

svinjsko dobra

… ki jo pripraviš čisto enostavno. Vzameš kos svinjske pečenke, ki ga po vrhu zarežeš zigizagi, cikacaka ter dobro nasoliš. Nato vzameš en kos slanine in par strokov česna, naseckaš in nahraniš zigizagi, cikacika pečenko (beri nafilaš zareze).

Nato pa v posodo naliješ dva decilitra belega, vina kakopak, pa hop pečenka, v vino z njo, pa v hladilnik, pa pustit, da se ga napije, ko krava, ups, ko svinja, ups, ko svija, bi rekli Korošci.

svinjsko dobra

svinjsko dobra

Naslednji dan jo položiš v pekač, kamor si prej del peki papir namazan z žličko maščobe, pokriješ pekač (če nima pokrova hop z alu folijo čezenj) in pečeš uro in pol na 175 stopinjah. Vmes jo malo pogledaš, rečeš z njo eno, dve besedi (prasica dišiš, lahko tudi kaj manj vulgarnega), jo malo poliješ z omako, ki jo spušča, ker je žejna od vse vročine, nato pa jo še enkrat vmes obrneš. Odkriješ pekač, pečeš še pol ure, da se ji kožica fino fajn zapeče in postrežeš s čimer te je volja. Svinjsko dobro, vam rečem.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Ena svinjska …

  1. pervy says:

    vidiš da gre skuhat (spečt) tudi kaj užitnega🙂

  2. napo says:

    a ni po koroško swene? … al pa koči?

  3. Vale says:

    @Pervy naturlich😛 … danes sem jedla za kosilo rdeče zelje in pire krompir😛

    @Napo, tudi, tudi. Swija, swene, koči, kočka, prase, prasica🙂

  4. emetadindon says:

    Što mre bt pa res svinsko doro! Sloh ko gono lpo zapečeno kožico gr vidim. Kej štajga sev mrvo prnas tut devat šte dni.😀
    In vse čestitke tisti, ki znate prebrat🙂 !

  5. Vale says:

    @Emeta, res je svinsko doro. O kožici ni za zgublat besed. Sicer je pa cajt za koline, tk da pade frišno meso. A si predstavlaš, da jo še nt v mrežico zarolaš … mmmm …

  6. Muki says:

    Si končno le podlegla pritiskom mesarskih lobijev, ki ti na vse brezmesne objave očitke mečejo a?
    No pa sej men je kar prav. Ihanski brancin rulzzz

  7. Vale says:

    Pa saj, če greš pogledat pod >> Mesno je tega več kot dovolj🙂

  8. Pingback: Ena osebna … « Ukročena trmoglavka …

  9. emetadindon says:

    Vale, res manjka brezmesnih idej!

  10. jur says:

    Svinjsko ajnfah. Tisto čez noč me mal jebe, ampak že bo.

  11. Pingback: Koroški mini calzone … « Ukročena trmoglavka …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s