Namaži me nežno …

… bi lahko rekli, saj gre za namaz iz jajčevcev alias melancanov.

Praznjenje

Praznjenje

Namaz je nastal kot plod debate, ki sva jo imeli dva vikenda nazaj s Šauro ob kozarčku rdečega in kozarčku rdečega o kandidi. Pa sva debatirali kaj vse človek lahko jé, če ima kandido in mi je Šaura zaupala enostaven ter fin recept za kruh, ki vam ga posredujem, če želite mazati nežno.

Vzameš:
Pol kile pirine moke
Pol litra radenske
Ščepec soli
1 pecilni

Vse skupaj zmešaš, vliješ v tortni model, ki si ga malo namazal z oljčnim oljem, vržeš v hladno pečico, nastaviš na 200 stopinj in pečeš cca 45 do 60 minut. Sliši se čudno, okusi pa odlično. In na takšen odličen zdrav kruhek paše odličen zdrav namaz. Kajti, ko pečeš kruhek vržeš na rešetko še en srednje velik jajčevec ter ga savnaš in pečeš skupaj s kruhom. Nato ga previdno prerežeš po dolgem in izdolbeš vsebino z vilico (glej fotko). Dodaš žličko kisle smetane, sol, malo majarona, timijana (lahko tudi česen) in dobro pretlačiš.

Ko je kruh ohlajen ti ne preostane drugega kot da začneš z nežnim mazanjem in ga nato nežno zmašeš.

Bil je namazan in zmazan preden smo lahko naredili školjc za fotko.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Namaži me nežno …

  1. pervy pravi:

    ki pa je meso?????

  2. Vale pravi:

    Pervy, če gre za kandida obrok mesa NI 🙂

  3. pervy pravi:

    kandida kaj??? ni mesa – ni hrana!

  4. Vale pravi:

    O pa je in to še zelo dobro. Saj si lahko daš rezino pršuta na vrh 🙂

  5. Kodmuse.com pravi:

    Tudi sam nekako zahtevam pri obroku vsaj košček mesa… sem pa nekaj podobnega probal pred časom in je bilo precej okusno… z rezino pršuta seveda… pravzaprav je bila posebna salama… no pa saj je vseeno… 🙂

  6. Vale pravi:

    Mesojedci, saj pa imate domišljijo. K vsakemu namazu lahko priložite svoj omiljen štiklc. Namaz je pe dober tudi v kombinaciji s tuno.

  7. Vale pravi:

    No, tudi doma imam veganskega nenavdušenca, ki mu je treba pripravit šnicl …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s