Kako postati slaven …

… glasbenik?

Nič lažjega. Za to sta v današnjem času pomembna samo dva faktorja:
– veselje do glasbe (beri petja ali igranja kakšnega inštumenta) ter
– kritična masa sorodnikov.

Zakaj?

Včeraj sva s Ključno podrobnostjo posedala v omiljenem kafiču, ki je znan po tem, da proti jeseni začne prirejati koncerte. Tako se je včeraj obetal nastop skupine No Rules iz Tuzle.

Že tonska vaja je pokazala, da se splača počakati, zato sva se parkirala za šank, pri čakanju uživala v pivu in kramjajoč opazovala okolico. Opazovanje je privedlo do ugotovitve, da se v kafiču nahaja kup neznanih ljudi. Nič zato, pa vseeno čudno, saj je le-ta znan po nekako redni publiki, sploh za in v okolici šanka in je res malo čudno, če je v njem kar nekaj deset ali več neznanih fac. Amapak hej, koncert je, ljudje so se pač prišli zabavat.

Kaj kmalu je postalo jasno, da tistih 10+ ljudi, ki se jih je čez čas nabralo kar v lepo število 30+, ni prišlo na koncert skupne No Rules, ampak na koncert predskupine. V bistvu je postalo jasno, da je predskupina na svoj koncert povabila vso sorodstvo. Na kupu so bili zbrani vsi bratranci, sestrične, tete, strici, mame, očetje, bratje, sestre, pa še nekaj prijateljev se je našlo vmes.

Nič zato, prav je, da se mladino pri kulturnem ustvarjanju podpira, pa če tudi preko sorodstvenih vezi, ampak …

Ko je skupna stopila na oder, sem začela iskati sir. Pevec, z velikim veseljem do petja in z obratno sorazmerno posluhom je sicer očaral za cel avtobus žlahte, ki se je nakopičila pred odrom in se zvijala v njim nezanih ritmih, po vsaki glasbi pa še huronsko tulila in mahala z rokami v zraku, malo manj oziroma sploh nič pa redne stranke kafiča, ki smo v upanju, da bodo čim prej končali, žulili svoja piva in se zgražali nad tem, kdo vse v današnjem času dobi priliko za nastop.

Seveda kruljenja in fušanja ni bilo tako hitro konec, predvsem zaradi polnega avtobusa žlahte, ki je bil parkiran pred odrom, saj so mladci dobili še večji zagon, ki se je končal po mučni uri in pol. Tete in strici so jim aplaudirali in na koncu celo kričali “vivontmore”, sama pa sem si v brk prepevala “plisgohom”.

Epilog dogodka. Ni važno ali znaš peti in brenkati na kitaro, važno je, da imaš veselje in dovolj veliko žlahto, ki se zna primerno zvijat in krulit.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... škavace and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kako postati slaven …

  1. DjJuvan pravi:

    Kolikor vem, pri manj znanih skupinah delajo ravno to, kar si rekla…. najamejo se “kričači” (če se lahko tako izrazim, ker ne poznam pravega izraza), ki ob nastop neke xy skupine naredijo krik in vik, kot da je to “thebest” skupina… in tako nekako še mimoidoči pridobijo neko zanimanje…

    Ali pa si kot Fredi miler, ki ga hypajo na internetu in postane zvezda iz ničesar 😉

  2. vale pravi:

    Tile sorodstveni kričači so bili premalo glasni, kajti še vedno se je slišalo fušanje pevca skupine 😛

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s