Knedlovano, pivovano a slivovano …

… smo nazaj. Hudič je, če tam kamor greš izvrstno kuhajo in potem so te tu pa tam samo oči in nos. In ker je lepo videt in lepo diši je lepo tudi naročit in pojest, čeprav nisi lačen. In je fino, ko nas je toliko in potem še malo drugim po krožniku štrcaš in okušaš.

… potem pa tisto 13-tko zraven zvrneš, pa rečeš, da greš kmalu spat. In se znajde na mizi slivovica, beštja zahrbtna, pa ti potem še ena 13-tka zapaše in potem si čisto bizaren in sta ti Fritz in Šlitz taka fajn blazina za sedet. Se greš kopat v bazen, čeprav zunaj piha in temperature niso ravno visoke. Kar je v bistvu fajn, saj ti dviga prenizek pritisk in se ne počutiš slabo, sploh. Malo ti ga še dvigne izgubljena torbica, ki sploh ni izgubljena, ampak smo samo pozabili, da smo jo odložili. Pozabimo tudi, da smo že bili enkrat noter in ko smo šli ven smo se zaklenili. V bistvu se tudi zaklenili nismo, samo vrat nismo mogli odklenit. Kaj odklenit, odpret. Zato letaš po koprivah in se tolažiš, da je to v bistvu zdravo in da ne boš imel revme na stara leta. Prižgeš še en čik, prisiliš reveža, ki si ga zbudil, da ga pokadi s tabo in greš spat. No, greš na vrtiljak, ker se vse vrti o nadaljnjih podrobnostih pa nočeš razlagat, ker so preveč bizarne.

… zjutraj se vsi smejemo. Vsak svoji bizarnosti. Mokre spodnje hlače, čepenje v grmovju,glava v rižu, Kitajec za pultom, mlada punčka, ki ne ve v kaj se spušča, taksist, ki ga je strah, da mu bo kdo umazal avto in ljubeč partner, ki išče partnerko po ulici, medtem ko jo mi objemamo in kričimo. Da o Fritzu in Šlicu, ki ob osmih zjutraj iščeta rezervne dele za traktor, niti ne pišem.

… se greš sprehajat in se vmes slačiš in oblačiš, ker je enkrat sonce, takoj zatem pa dež. Se sprehajaš po obzidju, prepričan, da je grajsko, čeprav je grad na drugem hribu. Pa zlezeš še tja in se delaš pametnega, da veš kje je vhod, na koncu pa prideš skozi stranska vrata in ugotoviš, da je prepovedano kaditi. Zaviješ z očmi, tudi zato, ker zopet poslušaš o špagetih in makaronih, čeprav so knedli boljši, pa pivo tudi. Potem se režiš domorodcem, ker ne razumejo zakaj fotografiramo kostanjevo lupinico. Skočiš v knjigarno in se delaš, da obvladaš Češko, sploh, če gre za kulinariko. Vmes spiješ amareto v kavi in zopet najdeš knedle.

… pot bo dolga, zato je treba zgodaj spat. Skočiš pod blazino in čvekaš v nedogled o vsem po malem ter odkrivaš nove dimenzije človeških duš. Malo poslušaš kaj čvekajo na terasi, pa odkriješ, da nič novega, zato si daš v ušesa čepke, zaspiš in si malo žalosten, ker je vsega konec. Ampak prav je tako. Kako pa bi bilo, da bi komaj čakal, da je vsega konec …

 

p.s. … fotke so fino fajne, če so na njih fino fajni ljudje in ker jih človek dela z novim fotoaparatom, ki ga je dobil od Slona …

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... meni ljubo, ... razmišljanja. Bookmark the permalink.

8 Responses to Knedlovano, pivovano a slivovano …

 1. kameleonka pravi:

  …in zdaj štejemo pridobljene modrice, kilograme in flaše pira v prtljažniku. In gledamo hecne fotke. 🙂
  Že dolgo nisem tako dolgo nepretrgano čvekala. Včasih paše!

 2. Vale pravi:

  Modric je neskočno, sumim bazen in okolico …
  Kile bodo šle tako kot so prišle …
  Flaše pira bodo tudi na žalost šle …

 3. Fire pravi:

  Tale Slon je pa res faca da ti fotiča kar tako da in to še novega… 🙂

 4. Vale pravi:

  @Fire, a ne? In to takšnega, ki dela super duper close up fotke 🙂

 5. klimbra pravi:

  Jihhhaaahahaaaa…..hrrr prrrrrrrrr
  Naredil eno samo napako…….kupil absoslutnoohinsploh….premalo pira.
  Nesrečen in objokan .-(

 6. Vale pravi:

  Klimbrež, to smo ti že povedali v nedeljo dopoldan. Včasih je treba ubogat mlajše 😛

 7. klimbra pravi:

  Jebiga…….se učim!!!!!!!!

  BTW……je bilo poliranje uspešno?????

 8. Vale pravi:

  Poliranje je bilo uspešno. Maja in Grozni sta drgnila, da se ne opazi nič več spljoh.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s