Vikend za piknik …

… kaj pa drugega. In četudi nimate priložnosti, da bi šli v naravo in pripravili slastna puranja nabodala s pečeno zelenjavo pod nad žerjavico, lahko izvrstno imitirate vse skupaj v domači pečici.

piščančja nabodala

puranja nabodala

 Za dva lačna si pripravite štiri večje mlade krompirje, pol bučke, mlado čebulo, rdečo papriko, paradižnik češnjevec ter puranja prsa, od začimb pa timijan, rožmarin in mleto papriko. Seveda na pozabite na zobotrebce, tiste za nabadat.

Purana narežemo na koščke, osolimo, dodamo žličko mlete paprike, žličko olivca in ščepec timijana ter pustimo vsaj eno uro v hladilniku. Krompir narežemo, prav tako bučke in papriko. Na zobotrebce zlagamo koščke purana, paprike, paradižnika in bučk.

null

Pekač obložimo z alufolijo, pokapamo z oljčnim oljem ter zložimo nanj nabodala, krompir (ki smo ga prej 10 minut mučili v mikrovalovki) in zelenjavo, ki nam je morebiti ostala oziroma ni bila nabodena. Pokapamo še z malo oljčnega olja ter začinimo z rožmarinom.

Pečemo v prej ogreti pečici 10 min, obrnemo nabodala in pečemo še 10 min.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s