Zarolalo se mi je …

kot vsake toliko.

Po piščančje, s šunko v popru in sirom. Ker pa rolanje brez zelišč ni rolanje, smo rolali v družbi žajblja, ki ga je svežega prinesla MNB (Moja Najljubša Bjonda).

null

Kot se za rolanje spodobi zanj potrebujemo:

  • rizle (piščančja prsa nareži na tanke fileje, osoli in jih nato še nežno potolči s kladivcem za tolčenje),
  • mešanico za rolanje (ki naj vsebuje rezine šunke v popru in rezine edamca);

in ker rolic ne moremo oslinit, da bi se držale skupaj, rabimo še zobotrebce.

Ko imamo vse potrebno pripravljeno lahko pričnemo z rolanjem …

null

Na vsak file položimo rezino slanine, rezino sira, zrolamo, staknemo z zobotrebcem in postopek ponavljamo, dokler nimamo dovolj rolic za vse lačne za mizo.

null

Preden spečemo rolice zavremo vodo, ki jo osolimo in dodamo žličko oljčnega olja, v njej pa skuhamo testenine (mi smo kuhali Barilla Plus Penne). Rolice popečemo na najvišji temperaturi v ponvi, ki smo ji dodali par kapljic oljčnega olja. Če je potrebno vmes zalivamo z malo količino vodo, ampak ne pretiravajte, da se ne utopijo. Ko začne iz rolic bežati sir se ne sekiramo, ker bo izboljšal okus omaki.

Ko so rolice fino zapečene, so kuhane tudi že testenine. Rolice zložimo na krožnik, v ponev pa vržemo nasekljan svež žajbelj (tako dva ščepca bosta dovolj) ter stisnjen strok česna. Takoj zatem dodamo lonček kisle smetane, osolimo, na hitro povremo in vmešamo kuhane testenine. Serviramo z rolicami. Od okusov se nam zrola.

Foto by Ivan Grozni.

 

p.s. Če boste žajbelj ali česen pražili ali vreli predolgo, bo okus omake grenek in ne krivite coprnice, ker ni bilo dobro.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Zarolalo se mi je …

  1. M&M says:

    rolalo se bo tudi meni. danes.🙂

  2. zdrawc says:

    sem že mislil, da je za prilogo stročji fižol v smetanovi omakci……..

  3. Vale says:

    U jebe*** Zdrawc, pa domači ocvirki zraven. Se mi kar sline cedijo. To pa lahko naredim samo takrat, ko fižol iz SGja pripeljem.

  4. andrej says:

    fenomenalno!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s