Poletna solata …

Tale vročina in sušno obdobje, ki traja že od maja dalje, je prav primerno za kakšno osvežujočo solato. Hec, no. Ampak, če že vreme ni poletno, je lahko vsaj solata.

Sestavimo jo iz:
bučke
2 rumenih paprik (ki se ne vidijo, ker so pod jajčkom)
4 mladih čebulic (ki se ne vidijo iz takistega razloga kot paprike)
2 paradižnikov
2 trdo kuhanih jajc
popečenega mletega mesa, začinjenega z mleto papriko
omake iz decilitra kisle smetane, ki ji umešamo žličko oljčnega olja in sveže naseckanega peterišilja

Bučke, papriko in čebulo popečemo v ponvi, še bolje na žaru. Ko se ohladijo, jih osolimo ter pokapamo z jabolčnim kisom ter postavimo vsaj za 2 uri v hladilnik. Lahko jih začinite še s strokom stisnjenega česna. Zložite na krožnik, dodajte narezan paradižnik, meso, jajčka ter začinite z omako.

Zraven se odlično poda dunkel Frančišek.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Poletna solata …

  1. Alain pravi:

    Izi pa dobro! Omakco sicer naredim iz kisle pa sladke smetane in malček česna v prahu.

    Verjamem na besedo, da se spodaj skrivajo paprike in čebulice 😉

  2. domovoj pravi:

    Mmmmmljac, zgleda zelooo apetitlih!

  3. domovoj pravi:

    Uf, sem se že prestrašil, da piše polentna. Ker polente ne maram … 😦

  4. Vale pravi:

    Ha, domovoj, sva že dva. Tudi jaz ne 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s