Big brother, alkohol, poroke in drugo sranje …

… se zadnje čase pojavljajo kot osrednja tema oddaje Trenja. Pri tem se vsakič znova čudim nad okrnjenim umom posameznikov, ki sedijo za omizjem ter vehementno širijo svoje misli in ideje kot edine pravilne ter onemogočajo redkim tistim, ki še mislijo s svojo glavo in se še usedejo za takisto omizje, da bi podali svoje poglede na določeno temo. No, teh slednjih je vedno manj, kar je škoda, saj s tem (ne)umna množica dobi še večjo priožnost, da uveljavlja svoje ideje kot edine pravilne oziroma kar kot edinstvene.

Pustimo ob strani temo big brotherja, ki je čez dva tedna, ko je bila na vrsti tema alkohola, postala popolnoma kontradiktorna oziroma se je lepo pokazala dvojna morala ustvarjalcev oddaje. Na eni strani je namreč prav, da tekmovalce big brotherja nalivajo z alkoholom, saj gre za resnično oddajo, v kateri je treba baje prikazati realno sliko današanje družbe, na drugi strani pa je strašljivo koliko mladih ne more žurati brez alkohola, kar nazorno pokaže novinarka, ki brezglavo išče kršitelje ter pri tem vtika svoj nos v njihove kozarce, da potrdi svojo domnevo o tem, da v kozarcu vendarle ni jabolčni sok.

Vrhunec pa je dosegla zadnja oddaja na temo poroke ter nekega pisma katolikov, ki ga tu ne bom omenjala. Zakaj se je “dobro” poročiti? Za omizjem kraljica slovenskih src, ki se med oddajo vehementno pohvali, da ima diplomo iz psihologije (res, če človek pri 40-tih plus diplomira, to ni kar tako, še posebej, če je prej skakljal po odru in vriskal viže v stilu “Štajerca, štajerca bom vzela” ali nekaj takega), dva slovenska športnika, predstavnik homosekualcev in potem še v največjem številu predstavniki katoliške cerkve, med njimi tudi evropska poslanka NSi. Pustimo ob strani to, da je razpravljanje o temi poroka da ali ne popolnoma brezpredmetno. Kakor komu paše. Ampak, da pa komercialka da v javni razpravi privilegij katoliški cerkvi, ki potem lahko izreka svoja mnenja (ki so edina pravilna)  o poroki, lepo vas prosim, pa kje živimo? Kje pa je muftija, pa predstavnik hare krišne, pa pravoslavcev, pa jehovcev? Ne, komercialka na pladnju ponudi priložnost katoliški cerkvi, da vsiljuje svoje mnenje, kakor da so za to strokovno usposobljeni. Pri tem dobijo še priložnost, da povedo svoje mnenje o homoseksualcih, jih še malo primerjajo z živalmi ter na koncu izpostavjo poroko kot katoliški obred, ki je krona neke zveze. Za kozlat.

Takšne stvari me zelo (z)motijo in debata o njih bi bila lahko zelo obširna. Na koncu bom samo še citirala Richarda Dawkinsa (Bog kot zabloda), ki pravi: “Ne bom se trudil, da bi koga žalil, vendar si ne bom natikal žametnih rokavic, da bi z vero ravnal prizanesljiveje, kot bi s čemerkoli drugim.”

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... razmišljanja, ... škavace. Bookmark the permalink.

5 Responses to Big brother, alkohol, poroke in drugo sranje …

 1. Muki pravi:

  Sem in tja tudi jaz pogledam to oddajo. Če mene vprašaš je prou fino gledat “pametnjakoviče”, ki se brezglavo in zagnano blamirajo.
  In tista “kraljica” je bila dejansko prvovrstni primerek, te sorte, če seveda odmislim dva farja, ki še sama nista verjela v to kar sta govorila.

 2. Vale pravi:

  Jaz se na začetku prav pošteno zabavam, ampak ne dolgo, ker na koncu z grozo ugotovim, da se človek temu ne bi smel smejati, saj je to odraz naše družbe.

 3. Pingback: Big brother, alkohol, poroke in drugo sranje … « MTB Slovenija

 4. mtbslo pravi:

  RKC svojim župnikom zapoveduje celibat, drugim pa soli pamet o poroki (halo?). Da ne omenjam, da je velik del župnikov homoseksualcev (kar je jasna posledica celibata, tako da jim v bistvu ne moremo zameriti).

  Kar je moje bistvo tukajle: RKC naj se reformira po vzoru Luteranske cerkve, ali pa naj se ne kaže na televiziji, ker žali osnovno človeško inteligenco. Pa lep dan vsem!

  🙂

 5. Vale pravi:

  @mtbslo, jep in kako lahko predstavnik katoliške cerkve govori o družini, vzgoji otrok, spolnosti in podobnih temah, če o tem nima nobenih, prav nobenih izkušenj, niti izobrazbe na to temo. To je isto, kot bi jaz vsiljevala svoje mnenje o tem kot edino pravilno in se sklicevala na svojo “vero”.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s