Afriške testenine …

Saj vem, grozna sem. Afrika in testenine res ne gredo skupaj, boste rekli. Ampak, če vam povem, da je bilo tako dobro, da sem pozabila fotkati, bi verjeli, da gre?

Ovčica mi je par mesecev nazaj med idijske začimbe položila še pločevinko afriških Nomu začimb (kupite jih lahko tudi pri nas) –  mešanice kumine, božje rutice, koriandra, pimenta, ajowana in kardamoma. Na pločevinki piše, da začimbe zaživijo v simonifiji okusa skupaj z mesom, perutnino, ribjimi jedmi ali zelenjavo, pa sem jih vmešala v na koščke narezano svinjino, dodala oljčno olje, balzamični kis, sol, dobro premešala in pustila 12 ur v hladilniku.

Na zeliščnem maslu sem popekla meso, ga zalila z vodo in podušila (cca pol ure). Dodala sem na četrtine narezane šampinjone ter dušila še pol ure. Vmes sem zavrela vodo, ki sem jo osolila in ji dodala žličko zeliščnega masla ter v njej skuhala polnozrnate špagete. Mešanici mesa in šampinjonov sem, ko so bili špageti že kuhani, dodala žličo paradižnikove mezge, na četrtine narezano svežo mlado čebulo in dve narezani špic papriki. Na koncu sem vmešala še špagete in pustila, da se malo zapečejo.

Kot rečeno, pomazano s prstom. Ostalo ni nič in tudi fotke so tokrat bile ob vsem oblizovanju čisto zanemarjene.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Afriške testenine …

  1. tjasulja says:

    Glede na to, kaj vse si dala še zravn…je bil res okus afriških testenin to, kar hvališ?🙂

  2. vale says:

    Tjasulja okus začimb se razvije pri mariniranju mesa oziroma ga mariniramo zato, da je okus bolj izrazit. Vso ostalo zelanjavo (papriko, čebulo in malo paradižnikove mezge) sem dodala na koncu zato, da se okusi ne zmešajo preveč, pa tudi zato, da zelenjava ne uvene, ampak je sveža. Sicer pa, poskusi in preveri sama🙂

  3. tjasulja says:

    afriške testenine me definitivno zanimajo. Drugače pa nisem preveč kuharice, od tu dvom. Hvala za razlago!

  4. Vale says:

    Predhodno mariniranje mesa ščiti tudi pred nastajanjem PAH-ov (PAH = Policiklični aromatski ogljikovodiki v živilih), ker naj bi marinade sestavljena iz kisa/limoninega soka, začimb, zelišč in olivnega olja vsebovale močne antioksidante. Samo meso predvsem mariniram zaradi izrazitejšega okusa🙂, če pa zato nastane še manj PAH-ov, toliko bolje …

  5. tjasulja says:

    vau, navdušena sem🙂

  6. matilda says:

    Zelooooo dobra je maroška mešanica. Malce sem bila skeptična, ko sem jo dobila v dar, sploh, ker imam en kup”originalnih” iz Maroka. Pa jih je prekosila. Definitivno.

  7. Wooo, hot čoklet od Nomu prilično tud probaj. Za v nezavest past!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s