Testenine s koprivami …

Kopriva je ena taka sila zdravilna zel, ki je uporabna tudi v kulinariki. Sicer je njeno nabiranje in umivanje malo manj prijetno, ker pač speče, če smo neprevidni, ampak se hitro ukloni, ko jo temperaturno obdelamo.

Sama imam najraje juho iz kopriv, tokrat pa sem jih pripravila kot spremljavo k testeninam.

Za dva lačna potrebujemo:
30 do 40 dag svežih kopriv
Strok česna
Ščepec muškatnega oreščka
Sol, poper
1 dcl kisle smetane
Oljčno olje
200g nam ljubih testenin

Na žlički oljčnega olja prepražimo koprive. Ko uvenejo počakamo, da se malo ohladijo, potem pa jih na deski narežemo na manjše koščke (seveda, če ste nabrali čisto mlade koprive reznaje ni potrebno). Narezane damo nazaj v posodo, jih osolimo, začinimo z muškatom, po potrebi zalijemo z malo vode in kuhamo cca 10 do 15 min. Medtem v slanem kropu skuhamo testenine. Kuhane odcedimo. Koprivam dodamo stisnjen strok česna, kislo smetano, začinimo z malo popra ter vmešamo testenine.

Isto koprivno osnovo lahko uporabite za kremno omako, zraven pa postrežete pire krompir in polpete/kuhano govedino/pečenega piščanca …

Če pa ste res coprnica oziroma coprnik, lahko iz kopriv zvarite tudi pivo …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Testenine s koprivami …

  1. Alain says:

    Enkrat bo treba nabirat te coprniške pikavčke… in sprobat. Največ kar se lahko zgodi je da bo dobro🙂 O pivu iz kopriv pa res prvič slišim…ah ja, nisem coprnik😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s