MIM …

Musée des Instruments de Musique v Bruslju vas popelje skozi zgodovino glasbe in inštrumentov kot najlepša pravljica.

Zbirka glasbil se nahaja v štirih nadstropjih, časovno in po skupinah. Pri vhodu dobite slušalke in pri vsaki skupini inštrumentov potem poslušate glasbo, ki je zaigrana na njih v različnih odbobjih. Pri tem si pomagate v vsakem nadstropju z legendo, ki jo vzamete pri vhodu in vas informira o izvajalcih, inštrumentih ter obdobju kamor spada. Pri vsaki skupini glasbil lahko tako poslušate do tri različne skladbe.

Popotovanje je res poslastica za vse glasbene navdušence, pa tudi za tiste, ki jih to ne zanima toliko. Mene osebno so najbolj očarala ljudska glasbila in godci, malo manj pa azijski inštrumenti. Sploh tibetanski so zveneli precej paranoično.

Na žalost sva imela premalo časa, da bi preposlušala ves glasbeni izbor, ki je na razpolago, saj gre za res obširno zbirko za katero potrebujete minimalno dve uri, da jo na hitro preletite, pa tam do štiri ure, da jo podrobno preučite.

Na koncu se lahko odžejate in okrepčite na terasi muzeja, ki vam poleg dobre hrane in pijače nudi še lep razgled na Bruselj.

Cena vstopnice je 5 €, če pa vam je kakšen od komadov še posebej pri srcu, si na legendi, ki jo, kot sem že omenila, vzamete v vsakem nadstropju, poglejte kodo, ki jo potem poveste v trgovini v petem nadstropju ter tako kupite željen CD.

Slikanje je, kot ste opazili, dovoljeno, vendar samo brez fleša. Muzej ima odprta svoja vrata od 09.30 do 17.00 ure.

 

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... popotniško and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to MIM …

  1. Ivan Grozni pravi:

    Azijske religiozne muzike so ne samo paranoične, ampak že kar morbidne. Kot si najverjetneje pravilno ugotovila, pa jim tam na Orientu v kombinaciji s kakšnimi psihotropnimi substancami kar štimajo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s