Mrs. Bridie in Bruxelles …

Finančno gledano za Bruselj ne rabite pretirano dosti evričev. Pri Ryanairu dobite povratno karto iz Trevisa do Charleroi-a  že za 80 € (za primerjavo, Adria vam bo iz Brnika računala 720 €), povratna karat za bus ali metro iz Charleroi-a do Bruslja pa vas stane 21 €. Sicer pa bodite pripravljeni, da bo letalo imelo zamudo, kar je baje že stalnica. S Ključno podrobnostjo sva bila te sreče, da sva letela za Bruselj uro in štirideset minut kasneje kot bi morala. Tako sva prispela v Charleroi namesto ob 22.30 šele ob 24.00, skočila na bus, ki je čakal na letališču ter na centralni avtobusni v Bruslju ob 01.00 naletela na taksista, ki je spominjal na katerega od igralcev v Tarantinovem filmu ter naju ob 01.40 le, kot zadnja od osmih potnikov, odložil pri Mrs. Bridie. Pri tem vam ne bom razlagala, da Rusinja, ki je bila ena od potnic, ni imela gotovine in smo jo vozili še od bankomata do bankomata, da je lahko plačala. Pri tem je taksist živčno momljal: “Mamamia, mamamia.”

Mrs. Bridie sva že pred tem sporočila, da zamujava in ona nama je tudi že pred tem sporočila, da sicer nič hudega, vendar naj ne zvoniva, temveč pošljeva SMS, da ne zbudiva psa, ki bi potem lajal in zbudil še ostale. Kot sva kasneje videla je šlo res za nenehno lajajočo, ampak simpatično psičko Taro.

Mrs. Bridie naju je namestila v eno od svojih sob, ki se je izkazala kar za mini apartma z lastno kuhinjo, kopalnico, WC-jem in teraso, na kateri je možno v toplejših mesecih tudi griliti. Ker je Mrs. Bridie Irka je tudi njen motelček v irskem stilu, pa tudi takoj vam pove kje v bližini je najboljši irski pub. Drugače pa Mrs. Bridie obožuje našega Slavoja Žižka, zjutraj s Taro jogga, pri zajtrku nevsiljivo poklepeta z vami in vam pove vse kar vas zanima o Bruslju, je vneta navijačica Manchester-a, tekme pa gleda v že omenjenem irskem pubu. Svoj motelček ima lociran v bližini centra, ima garažo za dva motorja, za dvosposteljno sobo računa 70 € (vključen simpatičen zajtrk), za enoposteljno pa 51 €, kar je za ugodje, ki ga nudi in lokacijo izredno poceni. Tri minute od nje je tudi metro postaja Simonsi, metro pa vas pelje do centra za 1,5 € (ena vožnja) oziroma 4 € (dnevna karta).

Cene piva so v Bruslju od 2,5 € dalje, odvisno kaj vam je všeč in kje, cene hrane pa od 6 € dalje za menije, fast food pa dobite že od 2,5 € dalje.

Bruselj je znan tudi po številnih kulturnih dogodkih in po zanimivih muzejih, a o tem drugič …

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... popotniško and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mrs. Bridie in Bruxelles …

  1. Onkel PEPE pravi:

    Osmi potnik je bil za tiste čase kar dober film. Ali sta ob 1.40.15 pojedla taxista?

  2. Vale pravi:

    Nop, v bistvu nama je taksist na koncu računal bore malo za nočni ogled Bruslja in še počakal je, da je Mrs. Bridie odprla, da ne bi ostala slučajno brez prenočišča. Oči je imel kot černobilske pinkpong žogice, bil je kamelje rasti in na veliko je žvečil … drugače pa je bil čisto normalen 😛

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s