Bruselj v školjki …

Belgijci oziroma Bruseljčani so nori na školjke, ki jih ponujajo na vsakem vogalu. Glede na to, da nisva ljubitelja morskih sadežev, jih nisva poskusila, sva jih pa vseeno z zanimanjem ogledovala. Strežejo jih v velikih črnih loncih, zraven pa ponudijo njihov famozni krompirček.

Sem pa zato poskusila vafelj in povem vam, da sem bila nad njim, kljub temu, da tudi sladkarije jem zelo redko, navdušena.

Čisto navadnega dobite že za 1,6 €, tiste z dodatki (sladoled, jagode, orehi, ipd.) pa od 2,5 € dalje, odvisno v katerem koncu ga kupite in ali ga jeste stoje ali sede.

Glede na to, da sva imela na voljo slaba dva dni in da sva se osredotočila na degustacije belgijskega piva, sva kulinarično izbrala kar fast food variante, prvi dan grško. Za 6 € sva bila pozitivno presenečena.

Poskusila sva tudi pivniški fast food in sicer v znamenitem A La Mort Subite, kjer so naju navdušili z jajčno omleto ter tatarcem za 5 € po glavi.

Seveda brez pokušine znamenitega krompirčka (frites) ni šlo in moram priznati, da je res odličen.

O pivih bi lahko napisala marsikaj, vendar se bojim, da bom zopet užalila Ključno podrobnost s kakšnim ponesrečenim izrazom v obliki “čisto navadnega piva”, zato strokovno in slikovno razlago prepuščam njemu. Prepričana sem, da ne bo izpustil nobenega od piv, ki sva jih poskusila, le-teh pa je bilo v dveh dneh okoli 40.

 

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično, ... popotniško and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Bruselj v školjki …

 1. jaKa pravi:

  školjke so že kul, školjke, ampak mene bolj rajcajo tiste gigantske, mutirane artičoke zraven! a je to tipično belgijsko cvetje? vedno se mi je zdelo, da cenijo južnejšo klimo…

 2. Vale pravi:

  Bruselj navdušuje s svojo kulinariko “od vsepovsod”. Artičoke nudijo tudi na krožniku v takistih restavracijah kot školjke. Jaka, predlagam, da preveriš sam. V bistvu izlet v Bruselj sploh ni drag, če letiš z Ryanairom iz Trevisa (povratna karta 80 €) … eh, napišem kar post 🙂

 3. M&M pravi:

  a je lahko kter krompirček zares dober?

 4. Vale pravi:

  Seveda, iz pečice by Vale je ne samo zares dober, ampak odličen 😛

 5. M&M pravi:

  hehe, ja iz pečice je tud moj dober 🙂

 6. Vale pravi:

  V bistvu je vsak krompir dober, če je dobro pripravljen in če pač človek ima rad krompir. Pri nas je tako poredko na jedilniku, da potem včasih takle ovcrt z majonezo paše, sploh, če je svež in nepostan 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s