Men se rola …

… in to kar pogosto … če se tudi vam, potem so roladice ena taka krasna kulinarična zadevščina. Sama sem prejšnji teden rolala puranja prsa, v njih pa zarolala kruhovsko zelenjavni nadev.

Za rolanje potrebujete poleg rizel, pardon, puranjih filejev, narezanih res na tanko, ki jih potem še potolčete, še:

1/4 rdeče paprike
1/2 manjšega pora
1 strok česna
Peteršilj
2 starejši žemlji ali 6 rezin toasta
0,5 dcl mleka
10 dag feta sira
1 jajce
Sol, poper

Por naseckate in ga popražite na žlički masla. Dodate na kocke narezano rdečo papriko in še malo podinstate ter ohladite. Kruh narežete na male kockice, ga zalijete z mlekom, potem pa ga dobro pretlačite. Tudi feto narežete na majhne kockice. Sedaj vse, kar je zgoraj našteto, vržete v posodo, osolite, poprate in gnetete, gnetete, gnetete, gnetete in še gnetete ter pustite, da si masa malo spočije. 10 minut bo dovolj. Vmes, kot sem že rekla, fino s kladivom potolčete puranje fileje in jih narežete na čimbolj pravilne kvadrate (nič hudega, če so nepravilni) cca 12×12 centimetrov. Potolčene fileje osolite in malo premažete z oljem (ne preveč). Na fileje lepo namažete prej zagneteno maso in jih zrolate.

Vmes si ne pojete Men se rola, kvečjemu poslušate Rolling Stonse.

Zrolane fileje položite v namaščen pekač, zalijete z decilitrom jušne osnove, če pa te nimate, bo voda tudi vredu ter fliknete v prej ogreto pečico na 170 stopinj. Pečete cca 30 min, vmes pa po potrebi še malo zalivate. Na koncu prešaltate program pečenja na infrared, obrnete gumb na 200 stopinj in počakate, da rolice lepo porjavijo. Ko buljite v pečico, s pazljivostjo, da infrared zadeva ne bi slučajno preveč zažgala rolic, delujete res malce zadeto.

Iz mase, ki vam ostane, oblikujete cmočke ter jih spečete skupaj z ruladicami. Vmes jih malo obračate, da se ne prismodijo.

Prijetno in uspešno rolanje vam želim.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

6 Responses to Men se rola …

  1. Anja says:

    A ti delaš še kaj druga kot sam kuhaš?

    Pa daj naredi še kdaj kaj takega kar tudi jaz jem, da bi dobla kak dober recept. To pomeni, da v receptu ne sme biti nikakršne zelenjave.

    hvala

  2. Vale says:

    Anja, kje ti je domišljija? Uporabi jo, pa boš tudi ti lahko jedla🙂 Če jo boš res dobro uporabila, boš dobila tudi odgovor na tvoje prvo vprašanje😛

  3. Anja says:

    Če pa v vsakem receptu vidim neko zelenjavo. Edin tiste štručke kruha za zajtrk bi mi prav prišle.🙂

    Kolk spremljam blog, kuhaš ful raznoliko, sam jaz sem en tak “debil” kar se hrane tiče, pa jem sam določene precej dolgočasne jedi.

  4. Anja says:

    Sem jih glih v nedeljo jedla. Njami:)

  5. Pingback: Zarolalo se mi je … « Ukročena trmoglavka …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s