U životu prolazi samo vjeran pas …

Pri nas so morske zadeve bolj poredko na jedilniku, ker jih raje konzumirava, če nama jih pripravi nekdo drug. Ampak ker izjeme potrjujejo pravilo, se je prejšnji teden na krožniku znašel pes … morski pes … file morskega psa …

Le-tega imamo pri nas najraje na žaru, ampak ker še sončni žarki niso dovolj močni, smo ga tokrat pripravili kar v pečici, skupaj s krompirčkom, na najbolj ajnfoh način …

Peki papir smo pokapali z oljčnim oljem, nanj položili fileje morskega psa, ki smo jih prej osolili in še malo pokapali z oljčnim oljem. Pekli smo ga 20 min na 200 stopinjah in ga potem še 5 min fino cvrli samo iz zgornjega konca na 220 stopinjah. Krompir smo, preden smo vse skupaj postavili v pečico, olupili in ga 15 min matrali v mikrovalovni pečici na 540W. Potem smo ga osolili, naoljili, lepo premešali ter pekli zraven psa.

Za marinado smo naseckali česen in peteršilj, pomešali z dvema žlicama oljčnega olja in eno žlico limone.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s