Hrenovke, ki niso hrenovke …

Hrenovke so pri nas skoraj nikoli na krožniku, se pa tu pa tam znajdejo in ravno v nedeljo sem imela v planu peko hrenovk v testu. Ampak ne bom. Zakaj?

Na delu so tržni, kmetijski, zdravstveni in veterinarski inšpektorji, ki na veliko pregledujejo naše trgovce. Med glavnim ulovom kmetijskih inšpektorjev so se znašle hrenovke. Prepovedali so prodajo štirih različnih vrst:

 1. Telečjih, pazite to, ker je v njih premalo mesa.
 2. Puranjih in piščančjih zaradi preveč maščob.
 3. Ene od hotdog hrenovk, ker se zaradi sestave sploh ne bi smele imenovati hrenovke.

Pri četrtini pregledanih izdelkov kot so pizza-šunka in poltrajne klobase pa so veterinarski inšpektorji odrkili alergena sojo in mlečni kazein, česar proizvajalec na izdelku ni označil.

Za katere proizvajalce gre in pri katerih trgovcih so nepravilnosti odkrili, inšpektorji še niso izdali.

Še nekatera druga zanimiva odkritja inšpektorjev:

 • Kilogram namenske moke je naprej trgovec prodajal po 50 centov, nato jo je podražil na 52 centov, čez dva dni pa je sledilo “veliko znižanje” na 51 centov.
 • Pri trajno nizkih cenah ni navedenega datuma od kdaj je ta trajno nizka cena.
 • Solata, ki se prodaja za kos in bi morala tehtati 55 dag je bila 10 dag lažja, pri tem pa so ugotovili, da trgovci tudi nimajo kontrolnih tehtnic.
 • Trgovci so prodajali izdelke, ki jim je že potekel rok trajanja.

Dragi potrošniki, bodite prosim pozorni in uveljavljate svoje pravice, pri izdelkih nižjega cenovnega razreda pa preverite sestavo in rok trajanja. Ni vse dobro, kar je poceni.

Pa še to.  Oglaševalec leta je Engrotuš. Teja Skuša je očitno zažgala pri komisiji Slovenskega oglaševalskega festivala.

Oglaševalec leta postane podjetje, ki je v preteklem letu izstopalo predvsem z izvirnostjo in inovativnostjo svojega nastopa na trgu ter tako na svojevrsten način zaznamovalo preteklo leto v komunikacijskem smislu.

Še enkrat se je izkazalo, da moj okus ne sodi v povprečje. Reklame zmagovalnega podjetja mi namreč niti malo niso izvirni, niti inovativne. Ampak, kako že gre tista … le čevlje sodi naj kopitar …

 

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično, ... škavace. Bookmark the permalink.

10 Responses to Hrenovke, ki niso hrenovke …

 1. ermin pravi:

  lep povzetek. to s hrenovkami bom prebral otroku. upam da bo zaleglo 🙂

 2. Dinozaver pravi:

  To je res hecno. Novico s hrenovkami sem izvedel ravno medtem, ko sem se basal (po 100 letih) s puranjimi hrenovkami. Pred tem seveda nisem preveril sestave, ker niti ne vem, koliko maščob sme hrenovka imeti. In še teknile mi niso. Bo že nekaj na tem. Rad bi pa vedel, kaj je v tisti hrenovki, ki se ne bi smela imenovati hrenovka. 🙂

 3. Vale pravi:

  @Ermin, hja težka bo. Otroci se še ne ubadajo s tem v taki meri. Sem ravnokar bila v trgovini in ugotavljala katere hrenovke manjkajo, pa še videla sem odstranjevanje izdelkov s pretečnim rokom trajanja. Dva velikaaaaaaaaa voza mlečnih izdelkov so odstranjevali. Svaka jim čast.

  @Dinozaver tudi mene zanima tale hrenovka, ki ni hrenovka še bolj pa tista telečja, ki naj bi imela premalo mesa. Iz česa hudiča pa potem je? A misliš, da želimo vedeti? Mogoče pa bi se morala imenovati tista, ki se ne bi smela imenovati hrenovka, kar pašteta 🙂 Marko Zorko pravi v svoji Knjigi mrtvih, da je najboljša pašteta tista, ki je trgovini na polici in naj tam tudi ostane. Očitno bo takisto veljajo za hrenovke.

 4. kamelonka pravi:

  Nikoli nisem želela vedeti kaj se skriva v hrenavkah in tako naj tudi ostane. Jem jih pa približno dvakrat na leto. Dovolj! 🙂

 5. Vale pravi:

  Pri moji sošolki iz srednje šole so jih delali sami doma. Tista hrenovka ni niti približno po okusu spominjala na kupljeno.

 6. Ivan Grozni pravi:

  @ Dinozaver:
  “Novico s hrenovkami sem izvedel ravno medtem, ko sem se basal (po 100 letih) s puranjimi hrenovkami”

  Ne bo držalo. Kajti glede na v postu navedeno se nisi basal s puranjimi hrenovkami, ampak s placebom. :> :S

 7. Mustang pravi:

  Po moje lahko hrenovke konzumira le bedak…

 8. Pingback: http://www.odmevi.com

 9. Pervy pravi:

  TIŠINA!!!
  hrenovke pašejo, sploh piščančje z sirom, pirkotove omiljene firme Perutnina Ptuj 😉
  Pašteta Gavrilovič je zakon, še posebaj odkar je v tubi.

  koga pa briga kaj je v njih, glavno da je dobro. jasno da je domače vse boljše ampak kje pa lahko dobiš še domače izdelke iz domačih lepo prostorejenih pujsev ali kur??? jaz nekaj mesnin še dobim domačih iz pohorja ampak ker to ne more biti serijsko je bitka za tiste skromne proizvedene količine huda.

  kdo pa ve kaj vse je v vodah tipa zala, oda itd. ki jih večina veselo golta???? pa vse coca cole, brezerji al kaj je to umetno sranje, pa kvazi natur sokovi, ki imajo okus po kislini (ne vprašat kako to vem), pa kvazi zdrava zelenjava??? zadnjič smo jedli za večerjo paradajz iz mercatoreja in imeli vsi celo noč želodčne probleme. še moja konjska prebava, ki prebavi vse od surovega mesa za čevapčiče do 3 dni starih pleskavic je odpovedala pri paradajzu in ekstra kislem kisu patra ašiča.

  zdrave hrane ni več razen če sam vugajaš svoje živali in zelenjavo sredi naravovarstvenih okolij v visokih alpah. če pa že, potem se raje zastrupim z hrenovkami kot paradajzom in to je dejstvo, čeprav sem preživel že eno salmonelo.
  pa tudi še tri bom če bo treba, steak je zakon ampak hrenovka je tudi cool!

 10. vale pravi:

  Pervy, zala, coca cola, breezer??? Tega pa pri nas doma res ne najdeš niti pod razno v hladilniku 🙂

  Sicer pa tudi sama jem gavrilovičevo, samo ne one v tubi 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s