Piščančji ocvrtki …

Piščanec je ena taka fina mesna zadeva, ki jo lahko obdelujemo na ogromno načinov. Eden od priljubljenih v naši votlini je, poleg mariniranega, ocvrt piščanec.

Pri tem piščanca narežemo na čisto majhne koščke (kakšno meso vzamete je odvisno od vas, pri nas ponavadi uporabljamo piščančja prsa, seveda pa naj bo brez kosti) ali pa na tanke trakove, ga osolimo, potem pa ga povaljamo v mešanici, ki jo zmešamo iz:

2 rumenjakov
1 žlice moke
1 žlice vode
ščepca soli
ščepca popra

Pri tem pazite, da ga res dobro povaljate (sama zmešam mešanico v večji skledi, potem pa vso narezano in osoljeno meso vržem v mešanico in dobro premešam, da se lepo prime; če se vam da, lahko valjate v njej kos po kosu, vendar je pri majhnih koščkih to sila zamudno delo), nato pa ga ocvrete v olju, da dobi lepo zlato rjavo barvo ter hrustljavo skorjico (cca 10 do 15 min bo čisto dovolj). Finta je v majhnih koščkih, ki so bolj sočni, prej pečeni in zato tudi manj mastni.

Zraven ponudite pisano solato iz kristalke, rukole, feta sira in paradižnika z balzamičnim kisom in oljčnim oljem ter seveda česnom. Za tiste, ki imate radi kečap, majonezo, tatarsko omako in podobne pizdarije … pašejo zraven.

 

 

 

 

 

 

 

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

5 Responses to Piščančji ocvrtki …

  1. M&M says:

    jaz delam ocvrtke z dodatkom sezamovih semen. si me pa zdle spomnila…moram it kupit seme rukole.

  2. Vale says:

    M&M jaz sem pa enkrat tudi uporabila sezam, pa mi ni bilo všeč, ker se je malo zasmodil in je bilo potem vse tako čudnega okusa. Pa kaj ti potem vse skupaj še povaljaš v sezam, kot na primer v drobtine ali ga samo dodaš v maso?

    Hehe kupit seme rukole, ta mi je tarbolša. Na Primorskem je to najbolj trdovraten plevel, ki rase v vsakem voglu🙂

  3. M&M says:

    ja, kr v maso ga dam, ali pa pomešam med drobtine.

    hehe, ne morm pomagat, če morm rukolo sama posejat🙂, v štacuni je draga ko žafran. jo pa jemo skor vsak dan, če mi seveda prej ne uide v cvet.

  4. Vale says:

    Kul, to bom pa poskusila naslednjič. Ker enkrat sem pa namesto v drobtine, samo v sezam povaljala in se je sezam lepo zažgal …

  5. Ivan Grozni says:

    Samo brez ingverja, prosim :S

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s