Krepka piščančja juha …

Tako na pol sem na bolniški, kar pomen, da sem doma in delam od doma … glede na švohnost, ki je prisotna in glede na burjo, ki zavija tam pod streho in med vsemi špranjami, za katere sploh ne veš, da jih imaš v votlini, dokler betšja res ne potegne in zavije kot se spodobi, se je na jedilniku skuhala krepka piščančja juha.

V lonec smo narezali in zložili:

  • 30 dag piščančjih prsi brez kože, ker ne maramo mastnih flekov, ki plavajo po župi
  • 2 zajetna korenčka
  • 2 stroka česna (neolupljena)
  • 1 rdečo čebulo
  • 1/3 zelene
  • en cvetačni cvet
  • 5 listov zelene
  • 5 listov cvetače
  • 1/3 zajetnega pora
  • sol, poper, mleto rdečo papriko, lovorov list, timijan, majaron, dve iglici rožmarina

Dolili smo mrzlo vodo, toliko, da je pokrila vse sestavine, ter počakali, da juhca zabrbota, nakar smo jo brbotali še 45 minut. Z zajemalko smo polovili iz nje vse, razen mesa, in v mikserju sesekljali ter vlili nazaj. Meso smo narezali na drobno, dodali pest riža ter kuhali še 15 minut. Začinili bi s kislo smetano, ki pa je ravno tisti dan ni bilo v hladilniku.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s