Nadlegovanje na domu …

… je ena od vrst nadlegovanja, ki bi ga sama zelo strogo kaznovala, če bi imela možnost, nanj pa me je spomnila Jackie.

Pri tem ločimo dve vrsti nadlegovanja na domu:

  • direkt na vrata (razni prodajalci nevemčesavse, razni ponudniki vere vnevemkajvse),
  • po telefonu (razni prodajalci nevemčesavse, razni spraševalci nevemčesavse).

Sama imam do obeh vrst silovit odpor, ki ga tudi prav silovito izkažem. V prvi fazi z obupno grdim pogledom in: “Ne, hvala.” Če pa to nadlegovalca ne odžene (npr. pokliče še enkrat ali celo pozvoni/potrka/vstopi še enkrat … no tega ni, ker nimamo zvonca, trkanja ne slišimo, vhodna vrata pa so zaklenjena), potem se ga verbalno lotim po stopnji “odvisno od razpoloženja”.

Ata Jože (torej moj foter) si zasluži pri nadlegovalcih naziv “najšibkejši člen”, ker ga vedno vse naserjejo in je pač “vljuden” človek in tudi vedno vse kupi. Tako imamo v SGju na knjižnih policah razna čuda, ki jih nihče še ni prebral, na podstrešju pa škatlo neuporabljenih nožev, ki naj bi rezali tudi železo, pa sokovnik, ki ga nihče ne uporablja, ipd. Zato ima že nekaj časa prepoved odpiranja vhodnih vrat, tu pa tam pa se dogodi, da je sam doma in jih pač po njegovo “mora” odpreti, četudi pred njimi stojijo neznanci, ki jih vidi, preden vrata odpre.

Se pa spomnim ene simpatične prigode iz študentskih časov, ko sem stanovala v študentskem domu. Najprej so od ponudnikov vere vnevemkajvse začeli zahajti na Tyrševo harekrišnovci. Ampak ti so bili dobrodošli, ker niso ponujali vere vnemkajvse, ampak piškotke in zavitke. V časih, ko smo imeli turneje taroka in smo ga igrali tudi po 48 ur skupaj ter pri tem strastno kadili Malboro 100s ter žljukali zraven škropce, smo jih bili prav veseli, ko so pripujsali s tistimi svojimi piškotki, ki so verjetno preprečili zgodnje rane na želodcu.Ampak kaj, ko so takoj za njimi začele prihajati tudi jehovke.

In primaširata tako neko popoldne dve, potrkata na vrata sosednje sobe in odpre jima strašni Jasmin, ki je v našem štuku poskušal vzdrževati red in disciplino, vendar skrajno neuspešno, kar je verjetno tudi botrovalo njegovi pleši sredi visoko intelegentnega čela, ampak pustimo zdaj to. Tetki mu začneta nekaj nakladati in Jasmin jih povabi v sobo. S cimro se samo čudno spogledava in skomigneva z rameni, ker nama njegova gesta ne gre ravno v račun. Čez pet minut tetki odpreta vrata in histerično odpujsata, za njima pa grozeče in nesramno krohotajoče gleda Jasmin. “Ja kaj si jima pa naredil?” začudeno vprašava. “Naredil nič, povedal pa marsikaj,” zlovešče odvrne Jasmin in se zapre nazaj v sobo. Naslednji dan Jehovki zopet pripujsata v spremstvu nekega moškega. Potrkata na Jasminova vrata, Jasmin odpre in usuje se histerični plaz besed:
“Ta, ta je tisti. Ta je tisti, ki trdi, da je naš novi bog in da bomo čez tri di vsi pomrli, če ga ne bomo poslušali!”

Tako je Jasmin pridobil eno pozitivno točko od stotih negativnih, jehovke pa so nehale prihajati v naš štuk.
 

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... meni ljubo. Bookmark the permalink.

One Response to Nadlegovanje na domu …

  1. kameleonka pravi:

    K nam največkrat pokličejo od Mladinske knjige / Prešernove založbe. Vedno znova jim povem, da ne berem sploh. “Nič ne berete?” “Nič!” odvrnem. Kadar mi vseeno začno razlagati o kakšnem leksikonu, altlasu ali kajjastvemčim, poleg tega da nič ne berem navržem še da me nič ne zanima. Če še vedno ne odnehajo, jim prijazno povem, da imam socialno podporo, da me mož tepe in da ves denar porabim za alkohol in cigarete. Takrat mi zaželijo lep dan in se poslovijo. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s