Cmoki za cmoke …

 

Dobra stran vročine, prehlada in šmrcanja je ogromnooooooo časa, ki ga ima človek, ko naredi vse kar je imel v planu. Slaba stran vročine, prehlada in šmrcanja pa je ta, da ne more ven in skuhat tistega kar se mu je napletlo v glavi, ker doma ni sestavin, Ključna podrobnost pa je predaleč stran, da bi željeno prinesla v votlino. Potem pride na vrsto domišljija in stvar postane čisto preprosta.

Skratka. Ležeč v postelji, razmišljajoč kaj bi skuhala, sem si ob misli, da je  na štedilniku že pripravljena zelenjavna juha, v katero sem vrgla kosti od piščanca, gobice, korenček, papriko, čebulo, česen, lovor, majaron, sol in poper, zaželela v njej zdrobovih cmokov. Ampak … zdroba ni. Ok, bom naredila žličnike. Ampak … bele moke ni, ker sem pred tem spekla kruh in jo vso porabila. Hmm? Ampak … imam pa kuskus. Če gre narediti iz zdroba zdrobove cmoke, zakaj ne bi zdrob zamenjala s kuskusom in pripravila kuskus cmoke.

 1 jajce
1 žličko masla
penasto umešaš
dodaš 4 žlice kuskusa
mešaš, mešaš, mešaš in potem pustiš pol urce, da se kuskus napije jajca
če imaš rad bolj trde, no zelo trde, kot mi, potem dodaš še eno žlico koruzne moke, ker navadne nimaš, ker si jo porabil med peko kruha, drugače pa samo še osoliš in pustiš še cca 10 min
narediš take miniaturne cmočke, če pa nisi dodal moke, ker imaš rad mehke, tega ne narediš, ampak jih v juho daješ z žličko

Juho zavreš, vržeš vanjo cmočke in jih 15 minut kuhaš. Naliješ v krožnik, dodaš malo smetane za kuhanje, popraš in cmokajoče poješ.

 

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Cmoki za cmoke …

  1. Pingback: Bruskete vulgaris … « Ukročena trmoglavka …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s