Bruskete vulgaris …

K juhci s kuskus cmočki se priležejo ene takšne čisto navadne bruskete na radičevi posteljici …

… za katere potrebujemo rezine kruha, pri nas je bil koruzni iz kruhomata, malo salame, malo sira, malo masla in strok česna, za podlago pa rdeč radič, paradižnik, zelenje mlade čebule ter še za preliv žličko kisle smetane, žličko oljčnega olja, žličko balzamičnega kisa, ščepec soli in ščepec popra …

Česen lepo stisnemo. Kruh namažemo z maslom (lahko tudi z oljčnim oljem, če vam je okus ljubši) in vanj lepo vtremo stisnjen česen. Obložimo z rezinami salame in sira, veliko sira, ter fliknemo v prej ogreto pečico (tam na cca 200 do 250 stopinj jo ogrejte). Pečemo z infrared načinoorej kurimo od zgoraj, dokler se sir fino ne stopi (tam cca 10 do 15 minut, lahko tudi manj, če imate boljšo pečico od moje). Medtem, ko pečemo, narežemo radič, paradižnik in zelenje od čebule ter ga lepo naložimo po krožniku. Zmešamo kislo smetano, olje, kis, sol in poper, pokapamo po zelenjavi in hop, nanjo vržemo pečene bruskete, ki jih še malo začinimo s poprom in tabascom, zraven pa ponudimo Bundes Liga pivo.

POZOR!!! Ne mečite slastno pečenih in vročih brusket direkt na radič. Naredite luknjo v radiču in položite bruskete vanjo, drugače vam bo radič od vročine porjavel in bo deloval kot en tak zjeban, uvel, drekasto rjav kos zelenjave, ki nikakor ne bo več primeren za v usta.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s