Nadevano zelje …

… z rižoto …

Rižoto smo pripravili tako, da smo na popražili por, rdečo papriko, korenček, česen in peteršilj, dodali skodelico riža ter še malo pražili, da je le-ta postal lepo stklen, dodali še zraven malo mesa ter zalili z duplirano količino vode, kot smo dali riža (ena šolja riža, dve šolji vode). Vse skupaj smo osolili in kuhali cca pol ure.

Zeljno glavo smo razpolovili, odstranili tisto sredinsko trdo zadevo, ki ji jaz pravim srček od zelja, ter nežno olupili glavo, tako da smo dobili posamezne zeljne listke, ki smo jih nato 10 minut blanširali v osoljenem in namaščenem (dodali smo mu žličko masla) kropu. Nato smo jih ohladili, prav tako rižoto.

Vsak list posebej smo nadevali z rižoto, ga zvili in nadevali v pekač, ki smo ga prav tako obložili s plastjo rižote.  Vse skupaj smo okrencljali s kislo smetano, ki smo ji dodali žlico belega vina, vrgli v prej ogreto pečico (na 180 stopinj) ter fino fajn gratinirali in pekli. Na koncu smo posuli s parmezanom.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s