Pšenica v kozarcu …

… za lahek, zdrav, lahko prebavljiv in okusen zajtrk … pšenica z medom in sladkorjem. Primerna tudi za tiste, ki hujšate.

Prvič sem jedla tovrstno pšenico v Bosni, kjer jo dobiš v slaščičarni kot “žito sa šlagom”. Sama sem pripravila malo manj sladko različico, ki jo lahko dopolnite še z naribanim jabolkom, rozinami, mletimi orehi, müsliji, košči čokolade, ipd.

Vse kar potrebujemo je:
– 2 dcl pšenice
– vodo
– rjav sladkor
– med
– lešnike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pšenico namakamo v vodi najmanj 12 ur, nato pa jo eno uro kuhamo, odcedimo in ohladimo. Lešnike zmeljemo ter zmešamo k pšenici, ki smo ji dodali še dve žlici rjavega sladkorja in dve žlici meda (lahko tudi več, če ste bolj sladkosnedi). Vse skupaj dobro premešamo in serviramo. Za res sladkosnede in tiste, ki ne hujšajo, jo okrasimo še s sladko smetano. Tako pripravljena počaka v hladilniku do pet dni.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

3 Responses to Pšenica v kozarcu …

  1. kamelonka says:

    A kuhane pšenice nič ne zmeljemo?

  2. Vale says:

    @Onka, jaz je ne, ker mi je všeč nemleta. Tudi v original receptu je ne meljejo.

  3. Pingback: Wellness zajtrk « Ukročena trmoglavka …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s