Močvirje v trgovini …

V Kopru se je včeraj odprl nov trgovski center. Prav tam, kjer je že eden, pa dva diskonta, eden pa se gradi in bo končan prihodnje leto. Popo je povedal, da se bo gradil še eden, vendar za elito, ker bo drugačen od ostalih, saj bodo v njemu elitna stanovanja, pod njim pa trgovine v stilu starega mestnega jedra ter lokali. Sicer ne vem kaj je elitnega v stanovanju, pod katerim imaš trgovine in kafiče, ampak očitno ne vem kaj je elita. Baje bo ta eliten center takšen kot na Sardiniji ali pa kot Sardinija. Kdo bi razumel Popota kaj hoče povedat. Skratka gradilo se bo. Občina je namreč že takoj, ko je županski stolček okronal Popo, napovedala, da bo razvijala trgovski turizem.

Če izpostavimo dejstvo, da so trgovski centri v Kopru res polni Hrvatov in Italijanov, poleti pa razno raznih turistov mu ne gre oporekati. Italijani zadnje čase delajo predvsem ogromno gužvo na “oddelkih” kruh, mleko in meso, Hrvati pa v raznih NaF, NaF-jih, njujorkerjih, ipd.

Dejstvo je tudi, da ni slabo, če ima mesto vse trgovske centre na kupu in se ti, če se odločiš, da jih obiščeš, ni treba fijakati od enega do drugega.

Dejstvo pa je tudi, da vsi ti trgovski centri rastejo ob Škocjanskem zatoku, ki je naravni rezervat. Območje je sicer trajno zakonsko zaščiteno, vseeno pa upam, da vanj trgovski giganti s svojimi gradnjami ne bodo posegali kot Luka Koper posega v pokopališče školjk, od katerega je res ostalo še samo pokopališče.

p.s. Kot zanimivost še eno dejstvo. Zraven trgovskih centrov se bohoti tudi najmodernejši zapor v Sloveniji.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... razmišljanja. Bookmark the permalink.

4 Responses to Močvirje v trgovini …

 1. Dinozaver pravi:

  Zelo dobra novica. Pot na hrvaško morje se bo radikalno skrajšala. Ustavili se bomo že v Kopru in tam v parih dneh adrenalinskega šopinga pokurili ves denar. Potem bomo počofotali v bistrem slovenskem morju in jo prijetno utrujeni mahnili nazaj.

 2. Vale pravi:

  @Dinozaver rahli popravki:
  – pot na hrvaško morje se bo skrajšala že zaradi del na slovenskih cestah, ki bodo terjale kolone od zadnjega predora dalje, s čimer se bo posledično podaljšala pot do koprskih trgovin;
  – v bistrem slovenskem morju boš težko čofotal, ker do njega zaradi prve alineje sploh ne boš prišel, če pa že boš, se ne boš mogel kopati, ker bodo na plaži ali parkirani avtomobili ali bodo gradili marino ali pa že kakšen tretji razlog, ki ga bodo do poletja realizirali;
  – kar se prijetne utrujenosti tiče, nimam pripomb;

  Let´s feel Slovenia, po poti bratstva in enostnosti, za domovino naprej 🙂

 3. kameleonka pravi:

  Slučajno vem, da je tisti najmodernejši zapor zelo nefunkcionalen. To pa zato, ker stroka pri delu ni imela prostih rok. No, očitno je važno le to da je najmodernejši.

 4. Vale pravi:

  @Onka, lani je en zapornik splezal na zid, ki gleda na parkirišče trgovskega centra in ni hotel dol. Potem mu nismo mogli nič, ker v “hišnem redu” ne piše nikjer, da se ne smejo zadrževat oziroma sprehajat po njem. Nekako jim tudi ni bilo jasno, kako je splezal kar visok zid, ampak čez dva tedna je bil na njemu že drugi 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s