Prometni in človeški infarkt …

V Kopru imamo baje že od začetka tedna prometni infarkt. O tem nas obveščajo vsi možni mediji in nas prepričujejo, da se ne smemo jezit, ker bo trajal še kar nekaj časa.

Težko je, če človek živi v turističnem območju in nima od tega nič, pa ne govorim o sebi, ampak o večini prebivalcev Kopra. Tako mu v turistični sezoni gneče na cestah, bencinskih črpalkah, trgovinah, gostilnah, kafičih, plažah, parkiriščih, skratka povsod, sploh ne pašejo. In tako nam zdaj tudi ne paše gradnja novega predora pod Markovcem, ki bo sicer rešil prometni zamašek, ki se ustvarja poleti na cesti Koper – Izola.

Sama se v takih primerih ne jezim na izvajalce, ampak na vse ostale, ki se znajdejo z mano v prometnem zamašku. Ljudje v takih primerih namreč pričnejo panično iskati vse možne rešitve kako kljub gneči najhitreje priti do cilja, kar se izraža v nenadnem menjavanju pasov, brez da bi pogledali malo okoli sebe, izsiljevanju prednosti, neupoštevanju osnovnih prometnih pravil, napadih živčnosti, ki se izkazujejo v prekomernih telesnih aktivnostih (beri ekstremno mahanje z rokami, glavo, včasih tudi nogami) in še bi lahko naštevala. Pri tem si večina ne da dopovedati, da s tem ne bodo nič hitreje prišli do cilja, kvečjemu bodo vse skupaj še upočasnili. Vendar je njihovo zaznavanje časa seveda drugačno in se jim pač zdi, da bodo z  ustvarjanjem gneče in brezglavim premikanjem sem in tja prišli hitreje do želene destinacije (poglejte enkrat na uro, ko boste stali v prometnem zamašku in ugotovili boste, da se zdi 10 minut preklemano dolgo).

V trenutnem prometnem infarktu, ki naj bi trajal vse do konca februarja, po nekaterih pesimističnih napovedih pa menda kar celo leto, sem, kljub temu, da ne izvajam zgoraj naštetih aktivnosti, med srečnejšimi, saj v službo hodim na relaciji, ki je infarkt ne obsega. Edina jeba je, da je v največji žili prometnega infarkta naš omiljen kafič, kamor pa ponavadi hodimo takrat, ko večina ne telovadi po cesti, tako da bomo tudi to preživeli. Vsekakor pa se temperature počasi dvigajo (tiste vremenske) in v pogon bomo spravili vespo, ki mimo takšnih zamaškov samo švigne (če je seveda pri tem ne podre kakšen brezglavi voznik, ki je sploh ni opazil, ampak se jih pazimo).

Je pa res, da bom tu pa tam stopila iz avta ali iz njega vsaj pomolila glavo ter kakšnemu psihopatu povedala osnove avtomobilskega bontona ali pa vprašala kakšnega živčnega strička, ki bo stiskal, čakajoč za mano na hupu, če mu lahko kako pomagam.

To me je spomnilo na zgodbo, ko sem nekoč ustavila pred prehodom za pešce in je za mano tip neznansko hupal in se jezil, češ kaj za hudiča se imam za ustavljat. Potegnila sem ročno, vključila vse štiri smernike, stopila iz avta, potrkala tipu na okensko šipo in ko jo je strahoma odprl vprašala, če mu lahko kako pomagam. Ko me je BTP (blago telečje pogledal) in vprašal kaj s tem mislim, sem mu razložila, da sem mislila, da mu je slabo in rabi pomoč, ker tako trobi. Tip je neki zamjavkal, zaprl šipo in jezno odpeljal. Še zdaj ne vem kaj točno mu je bilo …

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... razmišljanja, ... škavace. Bookmark the permalink.

4 Responses to Prometni in človeški infarkt …

 1. Matilda pravi:

  Hahahahha, s krmenčki uporabljam podobne metode kot ti:-) Hitrejša metoda (ko nimaš časa) je, da se mu prešerno nasmeješ in pošlješ poljub. Jezik in oči padejo na preprogico. Preverjeno.

  Sem pa pri trenutnem režimu potrebovala več kot en mesec, da sem ga obvladala- beri, da nisem zavila na običajno cesto in se potem ko kreten čudila (dan za dnem) da je tam zapora:-D Baje pa da bo zadeva trajala dobro leto ali več! Juhuhu! Vaja za možgane.

 2. Vale pravi:

  To z ljubčki sem včasih prakticirala. Čisto znorijo.

  Si predstavljaš kakšno bo od 1. maja dalje 🙂 … veselje, veselje. Pa še Popo je z izvajalci skregan, da je vse skupaj ja še lepše …

 3. Matilda pravi:

  Ja poletje bo skrajno vrrrroče. Mogoče bo pa Popko delil ohlajeno vodico čakajočim v koloni (čeprav je na Lj in kontinent zelo jezen, ker ne sme v Parlament:-)). Moja poletna praksa: čez vikend nema plaže, izlazi se samo v zaledje (beri nasprotna smer migracije).

 4. Vale pravi:

  Lani sem bila na slovenski plaži menda 2x, kar je bilo dosti več kot predlani, ko sem bila 0x 🙂

  S tem mislim na praženje in kopanje.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s