Zelenjavni kuskuskus …

Za dva lačna potrebujemo:
Lonček kuskusa
Pol lončka kuhanega graha
Pol rdeče paprike
Dve veliki pesti sveže špinače
1 večjo šalotko
1 strok česna
sol, oljčno olje

Kuskuskuskuskus skuhamo po navodilih. Medtem, ko se kuha, prepražimo na olju na tanko naseckano šalotko in ko je že fino popražena ji dodamo na kocke narezano rdečo papriko, grah ter svežo špinačo. Ko uboga špinača uvene vso zadevo osolimo, dodamo še na drobno naseckan česen, kuhan kuskuskuskuskus in dobro popečemo.

Zraven se fino fajn poda tzaziki, ki ga lahko v zimskem času, ko ni dobrih svežih kumar, pripravite iz vloženih kislih kumar (miš pustite pri miru). Kumare naribate, jogurt zmešate z dvema žlicama kisle smetane, dodate stistnjen strok česna, šcepec kumine, ščepec soli, ščepec belega mletega popra in fino fajn zmešate.

Kuskuskuskuskus je dober tudi zraven golaža ali kakšnega piščančjega curija.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

2 Responses to Zelenjavni kuskuskus …

  1. kameleonka says:

    Predvidevam da so te zelene “nitke” stebla peteršiljčka?!

  2. Vale says:

    Nop. Te zelene nitke so stebla listkov špinače. Špinače namreč nikoli ne režem, ampak vedno uporabim cele listke🙂

    Ta trotl digič prav fine fotke dela.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s