Vegi ponev …

… za katero potrebujete krompir, papriko, korenček (če niste Napo) in šampinjone. Če vam vegi varianta ni všeč potrebujete še kakšen štiklc mesa, najbolje prekajenega, lahko pa tudi piščanca.

Skratka … zelenjavo očistite. Korenček nastrgajte z nožem za lupljenje, papriko narežite na kocke, šampinjone dajte na pol in potem lepo na arašidovem olju ali maslu vse posebej popecite (korenček posebej, papriko posebej, gobice posebej). Krompir olupite in ga razčetverite ter ga skuhajte v slanem kropu v katerega ste vrgli malo provansalskih zelišč in tri stroke česna. Ko imate vso zelenjavo popečeno jo v vroči ponvi fino premešajte, dodatje krompir, zalijte z decilitrom jušne osnove, počakajte, da izpari (jušna osnova, ne zelenajva), zapečite do željene stopnje in servirajte.

Če imate namesto ponve vok ste zmagali.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s