Bučkasti polšesti …

Včeraj smo mesili, danes pa pekli in pohrustali polšeste oziroma polpete. Postreženi na srajčki popečene cikorije z omako iz melancanov in korenčka.

ZA 2 OSEBI POTREBUJEMO:
35 dag mletega mesa
1 cuketo
1 šalotko
1 strok česna
1 jajce
1 melancan
1 korenček
2 žlici paradižnikove omake
Provansalska zelišča
sol, poper, oljčno olje

Bučko naribamo na ribežl in si še malo treniramo mišice na rokah, nato pa jo osolimo in pustimo, da počiva. Šalotko na drobno naseckamo, prav tako česen. Bučko, ko se je že fino polulala, ožamemo, dodamo k mesu, prav tako čebulo in česen, osolimo, popramo, ubijemo v maso jajce ter mesimo, mesimo, mesimo. Če se nam zdi masa ne dovolj spremljiva, dodamo malček moke. Pustimo, da se masa uleže in spočije od mesenja.

Korenček narežemo na nožek za lupljenje krompirja, melancano na koščke. Vse skupaj fino popražimo in zalijemo s pol decilitra vode, osolimo, dodamo paradižnikovo omako, provansalska zelišča in kuhamo. Vmes popečemo liste cikorije in jih odcedimo na papirnati brisači.

V ponev nalijemo olja, toliko, da prekrije dno. Iz mesne mase oblikujemo polšeste in jih popečemo iz obeh strani. Na krožnik damo pečeno cikorijo, na katero položimo polšeste in postrežemo z omako iz melanan.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s