Ni ga čez tatarca …

… za staro leto, pravi Ključna podrobnost, jaz pa veselo na delo …

Za dve osebi bo čisto dovolj:
35 dag fino zmlete pljučne
1 mala šalotka
1 rumenjak
1 žlica majoneze
4 pekoči feferončki
šcepec mlete paprike
ščepec soli (pazite pri soljenju, ker se tatarc, ko nekaj časa stoji, razsoli)
par kapljic tabaska
žlička olja
ščepec popra

Šalotko fino naseckajte, prav tako feferončke, nato vse skupaj (z ostalimi sestavinami vred, brez mesa) vržite v mikser in fino fajn zamlejte, dodajte k mleti pljučni in mesite, mesite, mesite, mesite, mesite, mesite, mesite …

 

 

 

 

 

 Zraven spečite kruhke po temlelele receptu in jih, preden jih postrežete, narežite na fino tanke rezine ter jih popečite v toasterju ali v pečici.

 

 

 

 

 

 

Če pri vas praznuje še MNB (Moja Naljubša Bjonda) potem lahko za desert postrežete z najboljšo zaherco.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

One Response to Ni ga čez tatarca …

  1. Pingback: Aženpehar … « Ukročena trmoglavka …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s