Čmrlji med …

Tale stric na sliki je Torgny Lindgren, Šved, ki je napisal knjigo Čmrlji med …

… gre pa nekako takole (ne knjiga, ampak kako sem prišla do knjige) …

Pot na Portugalsko je bila sila dolga in polna presedanj iz avtobusa na letalo iz letala na letalo pa iz letala spet na avtobus, vsega skupaj 12 ur, zato sem se odločila, da s sabo vzamem knjigo, ki mi bo krajšala čas med sedenjem na vseh omenjenih prevoznih sredstvih.

Nekako sem se spomnila, da je na domači knjižni polici med knjigami nekje ena, ki govori o dveh na smrt bolnih starcih, ki živita na Švedskem. Malo sem brskala po knjižni zbirki in se jezila sama nase, ker zopet nisem vedela ne naslova, ne avtorja. Med brskanjem me je ujel Ključna podrobnost in ko sem mu razložila kaj iščem je čez pol minute prinesel predme Čmrlji med: “Saj si to iskala?”
“Jep, hvala.”

Knjiga je bila videti kot nalašč za na pot, saj ni “obsežna”. Skrbno sem jo vtaknila v vrečo, da se ne umaže ali zguli, vse skupaj v torbico in odmahudrala. Na avtobusu me je dajala še jutranja slabost, težave z nizkim pristikom in posledična vrtoglavica, zato sem knjigo odprla šele letalu. Že po parih prebranih straneh sem ugotovila, da ne gre ravno za razvedrilno čtivo, ampak za dokaj globoko vsebino in na poti do cilja sem se preglodala skozi polovico, s tem, da sem tu pa tam kakšno poglavje prebrala kar dvakrat. Pa ne zato, ker bi bila butasta (no, za nekatere verjetno sem), ampak zaradi vsebine, ki je terjala razmišljanje, premišljanje, obračanje besed sem in tja ter zamišljanje …

Kakšna je, knjiga oziroma vsebina, si ustvarite mnenje sami. Name je pustila globok vtis. Na določene trenutke pustila celo salve gnjusa o človeku kot bitju, na drugi strani pa polno pomilovanja na račun človeškega značaja ter kaj vse lahko le-ta v določenih trenutkih povzroči.

P.S. Hvala “tetki” Lili za knjigo, ki jo je poklonila svojemu netjaku. Vem, da občasno pokuka sem gor … Knjiga zdaj roma v roke Fife, izjemoma, saj zna ravnati z vsebino in embalažo. Drugače knjig ne posojamo. Ko se vrne, jo bom prebrala še enkrat.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... meni ljubo, ... razmišljanja. Bookmark the permalink.

2 Responses to Čmrlji med …

  1. Onkel PEPE pravi:

    Zanimiva informacija, samo ne vem, kam naj jo vtaknem. Mislim tisto o jutranji slabosti. Torej jo bom pustil tam, kjer je, pa naj se sama omedi. Ali očmrlji, kakor ji drago.

  2. Vale pravi:

    Čmrlji med povzroča jutranje slabosti 😛

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s