Bamija ali okra …

… je zelenjava na slikci, ki jo uporabljamo tudi pri kuhanju begove čorbe … mene pa zanima, če kdo ve ali jo morda kje v Sloveniji tudi prodajajo … vem, da bi jo lahko sama nasadila, ampak nimam kje …

Več o bamiji tukaj

 

 

 

 

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

11 Responses to Bamija ali okra …

  1. ermin pravi:

    ko me pot zanese mimo Sofre, bom vprašal pa ti javim.

  2. Vale pravi:

    Ermin hvala. A ti to o ljubljanski Sofri?

  3. kameleonka pravi:

    Hm, jaz imam pa doma en zavitek bamije že ene 2 leti – še nisem uspela pokuhati; najbrž jo lahko samo še stran fliknem?! A misliš da je to še uporabno?!

  4. vale pravi:

    Dvomim, da je še užitna … kje si jo pa dobila?

  5. Ivan Grozni pravi:

    @ Kameleonka: Sevega je uporabno! Spečeš pri 180 stopinj, serviraš napol hladno. Seveda osebam, ki ti gredo močno na živce.

  6. kameleonka pravi:

    Kupila v Sarajevu – v tisti najbolj lušni štacunci, ki je polna lesenih predalov, v katerih so začimbe. Tam, kjer imajo najboljpi ratluk!
    Sestra moje prijateljice me je peljala na Bamijo in ker mi je bila jed zanimiva, sem kupila zel, potem pa nanjo pozabila…

  7. kameleonka pravi:

    Ivan Grozni, mislim da bom počakala da se bamija še malo postara. 🙂

  8. orlica pravi:

    Bamijo prodajajo v MB v Leclercu – vedno na zalogi

  9. božjak ljubo pravi:

    bamijo sem kupil v egiptu. zanima me če se jo lahko zamrzne ali blanšira ?

  10. Mojca pravi:

    Živjo, zanima me, ali ste našli, kje v Sloveniji jo prodajajo? 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s