Mediteranski kotoleti …

… kupimo svinjske kotolete, jih osolimo, potem pa dodajamo … žličko zmletih zelišč – rožmarin, timijan, lovor, majaron (če nimamo svežih, so suha tudi OK), strok naseckanega česna, oljčno olje, malo belega vina (lahko tudi brez) … pomešamo, vtremo in pustimo, da se pujskovi kotoleti fino napijejo mešanice … nato jih pečemo v ponvi, vendar pazimo, da ne zažgemo česna (česen sama polovim iz ponve, ko dobi lepo rumeno barvico) …

… cuketo/e olupimo in naribamo na tanke, tankcene rezine … vržemo jih v posodo, kamor smo dodali žličko olja, osolimo in fino fajn podenstamo … dodamo še ščepec kumine, ščepec muškatnega oreščka in ščepec majarona, smetano za kuhanje, premešamo in serviramo poleg mediteranskih kotoletov …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s