Pečeeeee …

… pa ne Sašo … ampak tile na fotki, ki rastejo na domačem vrtu v rojstnem kraju in jih vedno,  ko sem na obisku malo potrgam in pritovorim v votlino … hudi, so hudi … in to tako, da so malo opekli še sosednjo papriko, ki bi naj bila sladka, pa zdaj čisto malo peče …

… ni čudno, da spadajo v družino rahudnikov. Kljub vsemu pa imajo polno pozitivnih učinkov. Vsebujejo vitamin C in kartotinoide, zaradi česar delujejo protivnetno. Poživljajo krvni obtok, pospešujejo prekrvavitev in prebavo. Zaradi vsebnosti kapsaicina se izločajo endorfini, ki zmanjšujejo občutljivost na bolečino. Uporabljajo se pri krčnih žilah, saj učinkujejo na redčenje krvi.

… seveda pa moramo biti pri konzumiranju le-teh pazljivi, saj lahko povzročijo resne rane v ustih ali na želodcu, prekomerne količine pa povzročajo tudi prebavne motnje …

… so mali in hudi, zato previdno z njimi.

 

 

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

3 Responses to Pečeeeee …

  1. brane says:

    moj recept, super omakca za pice ene 1234 krat bulše kukr tabasko:
    olivno olje, notri zmečeš česev zrezan in ljute papričice..
    več dni kukr čakaš, bolj peče.
    priporočam.

  2. Ivan Grozni says:

    Poznamo iz Mamma mia. :>

    Neprecenljivo.

  3. Vale says:

    @Brane izugbljeni, tole bom naredila, ker imam ravno odvečne feferončine in sem ravno včeraj dobila liter domačega olivca. Je pa problem, ker peče tudi potem … no, drugi dan …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s