Zelenjava, zelenjavica …

… danes za ljubitelje zelenjave …

… brstični ohrovt s smetanovo omako … ohrovt kuhamo v slanem in naoljenem kropu 15 do 20 min … nato ga prerežemo na pol … v pol kozarčka kisle smetane vmešamo eno žličko majoneze, eno žličko oljčnega olja, eno žličko jabolčnega kisa ter malo soli, fino zmešamo in prelijemo ohrovt …

 

 

… pečene paprike s česnom in drobnjakom … paprike razpolovimo in očistimo … pečico segrejemo na 200 stopinj … pekač obložimo s peki papirjem, nanj postavimo paprike s “kožico” navzgor, denemo v pečico in pečemo dokler niso “skoraj” zažgane … vzamemo iz pečice, malce počakamo in jih olupimo … nanje posujemo stisnjen strok česna, zalijemo z oljčnim oljem in kisom ter začinimo z drobnjakom …

 

 

 

 

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s