Ohrovt v družbi riža in purana …

ZA DVE OSEBI POTREBUJEMO:
300 g brstičnega ohrovta
1 dcl riža
1 manjšo čebulo
1 manjšo papriko
1 paradižnik
malo sira
30 dag puranjih prsi
gorčico, kari, 

PRIPRAVA: 
… ohrovt skuhamo v slanem in malo naoljenem kropu … (15 min vretja bo dovolj, da ni preveč mehek ali preveč trd) …

… riž podušimo v že prej opraženi čebuli v družbi s papriko, osolimo, dodamo ščepec mletega čilija, zalijemo z malo manj kot 2 dcl vode, še bolje je, če imamo juho, in kuhamo dokler voda ne povre (cca 15 do 20 min) … nato v sveže kuhanega vmešamo na kocke narezan paradižnik in na kocke narezan sir …

… purana narežemo na čimbolj simpatične majhne koščke in ga močimo v omaki iz žličke gorčice, žličke karija, soli in popra … nato ga fino popečemo z vseh strani … ko je lepo zagorel in hrustljav mu dodamo zgoraj skuhan ohrovt in riž ter vse skupaj še malo popečemo … (če imamo vok smo zmagali) …

… postrežemo s parmezanom …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s