Špageti Popaj …

… kakopak s špinačo … če vam uspe dobiti svežo toliko bolje, drugače velja tudi zamrznjena …

Eno čebulo narežemo na čim tanjše rezine, jo do steklenega podenstamo in dodamo špinačo. Ko se le-ta zmehča, če je sveža oziroma stopi, če je zamrznjena, osolimo, naribamo vanjo muškatnega oreščka, dodamo strok do dva stisnjenega česna, en zajeten košček mehkega sira z gobicami ter pol lončka oziroma deciliter kisle smetane. Pomešamo in pustimo, da elegantno vre na zmerni temperaturi. Medtem ko špinača brbota skuhamo v osoljenem in naoljenem kropu špagete. Kuhane odcedimo, vmešamo v brbotavo špinačo in postrežemo.

… za tiste, ki nikakor ne pristajete na brezmesne užitke različica, ki se glasi … ko denstate čebulo dodajte zraven na koščke naseckano slanino ali panceto …

… za tiste, ki imate radi morske različice … ko denstate čebulo, dodajte zraven še repke kozic …

… namesto kisle velja tudi sladka smetana ali skuta ali mladi sir …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

2 Responses to Špageti Popaj …

  1. kameleonka says:

    O, si mi pa naredila skomine! Juri skočim na trg po špinačko! Naredim podobno kot ti, vendar dodam še skuto.

  2. Vale says:

    Fauš sveže špinače. Pri nas je ponavadi ne dobiš, jo pa kupim v IT, kadar je prilika …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s