Tele na zelju …

… ker so se zadnjič zeljne glave nesramno bohotile, smo eno kupili, zaklali in jo v pečici pripravili skupaj z vratom od teleta …

ZA 2 OSEBI POTREBUJEMO:
2 zrezka od telečjega vrata
1/2 glave svežega zelja
1/2 kolerabe
1 čebulo

PRIPRAVA:
Ognjevarno stekleno posodo namastimo ter vanj položimo na trakove narezano zelje, kolerabo in čebulo, kar smo pred nalaganjem še dobro osolili in malo zakuminili.
Na to zelenjavno zadevo položimo telečje zadeve, pokrijemo in vržemo v prej ogreto pečico na 160 stopinj za pol ure. Po pol ure odkrijemo, obrnemo zrezke in še pol ure pečemo. Nato pustimo 10 minut, da se vse skupaj lepo uleže.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s