Dopustniški mozaik …

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično, ... meni ljubo, ... popotniško. Bookmark the permalink.

8 Responses to Dopustniški mozaik …

 1. Onkel PEPE pravi:

  Valewija, osebno me še najmanj presune tista rdeča župa, bi se pa komot spoprijateljil s katero od tistih rotirajočih zveri. Tudi ostalo mi liči na zgleden odklop.
  Hočkarijade se pa nista udeležila, domnevam?
  🙂

 2. Vale pravi:

  Dragi Pepisimo … župa ima prav poseben pomen, ki ga bo verjetno bolje opisal Ključna podrobnost. Skuhala sva jo en večer, ko je zunaj scalo, kot da bi se oblak utrgal in je bilo vse, prav vse, zaprto med 17.00 in 20.00, ko je bil pogreb fantov, ki so zgoreli v požaru na Kornatih. Ker je bilo vzdušje v Vodicah sila žalostno, kar je potenciralo še vreme in ker je mizo v kuhinji apartmaja (kot je razvidno iz slike) krasil lep socialen plastičen prt, sva se odločila, da socialo podkrepiva s paradižnikovo župo iz vrečke. Bilo je prav zabavno, saj sva jo podrepila s kiselim vrhnjem ter plastenko litrskega piva, zraven pa gledala TV. Na žalost Ključna podrobnost ne kadi, ker bi bila sociala s polnim pepelnikom čikov na mizi tako še popolnejša … skratka bilo je prav fino in s tega stališča podeljujem paradajz župi svaku čast 😛

  Hočkarijado sva spričo orkanske burje, ki je divjala med Splitom in Makarsko, snegom na Biokovem ter 5 stopinjami v Mostarju, z vključno napovedanim ledenim dežjem, odpovedala. Nekako je bilo lepše na čolnu sekat valove 🙂

 3. Onkel PEPE pravi:

  Valewija, nikakor ne dvomim, da ima župa skorajda okultni pomen, sicer je verjetno ne bi popala v dopustniški mozaiq. Haklc je samo v tem, da se yaszd tovrstnih paradajzastih zvarkov na daleč izogibam, če je le mogoče.

  BTW, ali si morebiti med vrstizzami namigovala, da ti kot taka spet duvaniš?

 4. Vale pravi:

  Da bi ti videl šele paradajz župo pri Burinu, kjer so poleg le-te, ki so jo servirali v takih domačih starih piskrih, imeli najboljšega morskega psa (na krožniku kakopak) in odlične špagete s škampi. Samo nekako sva jo v vsej kulinarični vnemi pozabila škljocnit.

  Kake tej imaš, nikakor ne duvanim, če pri tem misliš na tobačne izdelke.

 5. Onkel PEPE pravi:

  Pes je definitivno eden taglavnih človekovih prijateljev. Tudi morski, kadar se valja po krožniku. Paradajzaste župe vam pa v svoji prislovični dobrotljivosti prepuščam. Naj vam prijetno teknejo.

 6. Ivan Grozni pravi:

  @ Senor Pepe: Človek človeku pes. 🙂

 7. Tio PEPE pravi:

  Young master G., za moje pojme vsekakor bolje kot človek človeku paradajz.
  Pa lepo podavljeni, afkors 🙂

 8. Pingback: Kulinarični povzetek … « Ukročena trmoglavka …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s