Pišče z medom …

… smo rekli v soboto, da bi nekaj Kitajskega … pa sem odprla malo kuharskih bukev, da prah obrišem iz njih in kakšno idejo dobim … in je ratalo tole …

Za dve osebi potrebujemo:
Piščančja prsa
1 rudečo, 1 zeleno in 1 rmeno papriko
1/2 bele čebule
2 stroka česna
Eno pest gobic
Sojine kalčke
Indijske oreščke
Eno zajetno žlico medu
Eno zajetno žlico jabolčnega kisa
1 zajetno skodelico paradižnikove omake
Cimet, pimet, muškatni orešček, klinčke

Priprava:
Piščanca narežemo na poljubne geometrijske like, ampak naj bodo fino tanki. Zmešamo paradižnikovo omako z medom, dodamo naštete začimbe tako po občutku in mariniramo tam najmanj pol ure v hladilniku. V dobro razgreto ponev damo 1 žličko arašidovega olja, če ga nimamo bo navadno čisto ok. Na hitro popečemo piščanca. Nato fliknemo zraven narezano papriko, čebulo, gobice, česen, sojine kalčke ter še čisto čisto malo zalijemo z vodo, da dobimo tako fino gosto omako. Na koncu dodamo še žlico kisa. Če je preredko zgostimo z malce škroba. Potresemo z indijskimi oreščki in še malo povrimo. Ne dosti, da ne bo zelenjava premeka.

Zraven postrežemo riž, lahko pa tudi testenine, najbolje rezance.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s