Tortilja z okusom po indiji …

https://i2.wp.com/www.lev.lt/Images/Pub/Natali/Sriubos/tortilja1.jpg… včasih pač zmešam okuse … kaj češ … nisem ravno nek redoljub po naravi in tako tudi v kuhinji mešam …

Za dva lačna potrebujemo:
6 tortilj
2 zrezka od svinjskega vrata
1 žlico gorčice
1 strok česna
1 nepekoči zelen feferon
Malo pekočega feferona (barva je poljubna)
Oljčno olje
Obilno žlico curry-a
Žlico paradižnikove omake
Žlica sojine omake
1 veliko belo čebulo
1 veliko zeleno papriko
pest kuhane koruze

PRIPRAVA:
Meso narežemo na tanke trakce ter jih mariniramo (najmanj 2 uri, najboljše kar 24 ur) v oljčnem olju, ki smo mu dodali strt česen, gorčici, paradižnikovi omaki, sojini omaki, narezanem nepekočem feferonu in malo soli.
Meso popečemo v ponvi ter ga vmes malo zalijemo z vodo (ne preveč), da dobimo lepo gosto omako. Na koncu dodamo koruzo in naseckan pekoč feferon. Medtem ko pečemo meso segrejemo tortilje na primerno temperaturo. Čebulo narežemo na zelo tanke lističe, prav tako papriko ter prihranimo za nadev.
Vse skupaj postavimo na mizo, mažemo v tortiljo po poljubnem vrstnem redu  in jo nato tudi zvijamo v poljubne oblike, če se nam  zvija.
Pri nas doma smo bili vulgarni ter v tortiljo namazali še malo tatarske omake ali pa pekoče paradižnikove omake z dodatkom čebule in česna.

Zraven smo postregli s solato iz bučkoslaw, ki pa jo lahko prav tako uporabite za nadev v tortilji.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s