Bučke v musaki …

https://i0.wp.com/www.intio.or.jp/yoyo/Yugoslavia/musaka.jpg… so lažje prebavljive kot krompir …

Potrebujemo:
1 srednje veliko jedilno bučo
2 srednje velika krompirja
30 dag mletega mesa
Por
Sol, poper
žlička olja
1 dcl kisle smetane
20 dag naribanega sira

Priprava:
Bučko narežemo na približno 3 do 5 mm kolobarje, osolimo in pustimo cca pol ure, da spustijo vodo. Prav tako narežemo na kolobarje krompir. Por opražimo na žlički olja, da postekleni, dodamo mleto meso, solimo, popramo in fino zapečemo.
Ognjevarno stekleno posodo namažemo z oljem. Na dno zložimo plast bučk, prekrijemo s plastjo mesa, sledi plast sira, nato krompir, meso, sir in na koncu bučke. Zalijemo s kislo smetano, ki smo ji dodali malo vode.
Pokrito pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinjah cca 30 minut, nato odkrijemo in pečemo še cca 30 min. Na koncu posujemo s sirom. Ko je musaka pečena, jo pustimo v pečici še 15 do 20 min, nato postrežemo.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s