Poletno pišče …

… se ravnokar pripravlja na našem štedilniku … v pričakovanju jedca kakopak …

POTREBUJEMO:
Poljubno število manjših kosov piščeta brez kosti
žlico gorčice
žlico mlete paprike
žličko soli
strok česna
provansalska zelišča
1 špic papriko
1 večji korenček
100g šampinjonov

PRIPRAVA:
Pišče pacamo en dan prej v gorčici, mleti papriki, soli, strtem česnu in provansalskih zeliščih. Nato ga dobro popečemo na žlički olja, ga obrnemo ter stresemo nanj vso ostalo zelenjavo narezano na poljubne dimenzije. Dinstamo, popečemo, še malo posolimo in jed je gotova.

K jedi se prileže:
a) zelena solata
b) riž
c) kumarična soljata vulgaris (kumarice naribamo, posolimo, odcedimo, začinimo z bučnim oljem, kisem, soljo, česnom, poprom in kumino)
č) kumarična soljata jogurtova (kumarice naribamo, posolimo, odcedimo, dodamo žličko mlete rdeče paprike, malo kumine, sol, poper, 1 dcl kislega mleka, 1 dcl kisle smetane in jih dobro ohladimo v hladilniku)
d) solata iz stročjega fižola

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s