Sladko kisli indijski rezanci …

… takole lahkotno za poletne dni … in za tiste, ki imate radi začinjene zadeve …

POTREBUJEMO:
250g svinjine za golaž
200g širokih rezancev
2 žlici curry-a
2 žlici paradižnikove omake pomešane s pestom iz česna
žlico oljčnega olja
2 žlici rdeče paprike (lahko tudi pekoče, če vam jezik dopušča)
1 cuketo
1 svežo kumaro
2 korenčka

PRIPRAVA:
Svinjino narežemo na majše koščke in jo mariniramo v paradižnikovi omaki, oljčnem olju, kariju, papriki in soli.
Cuketo nastrgamo na rezine, prav tako kumarico in korenček.
Na olju popečemo meso ter ga vmes nekajkrat zalijemo z vodo. Ko je fino popčeno in hrustljavo dodamo zelenjav, zalijemo z 2 dcl vode, še malo osolimo ter pustimo, da se duši. Ko voda povre vse skupaj še malo zapečemo, zalijemo s 3 dcl vode, dodamo pest širokih rezancev in kuhamo še maksimalno 10 min.

 Ljubitelji riža lahko namesto rezancev uporabite le-tega.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s