Divja rižolina …

… ali čisto navadna rižota z gobicami …

POTREBUJEMO:
1/2 skodelice divjega riža
1/2 skodelice basmatega riža
1 ogromen korenček
200g šampinjonov
2 stroka česna
1 špic papriko
sol
žlico oljčnega olja

PRIPRAVA:
Korenček naribamo na tanke kolute, gobice narežemo na tanke lističe, papriko na tanke trakce, česen stistnemo. Vse skupaj pražimo v ponvi na oljčnem olju, dokler se gobice ne fino zapečejo. Dodamo riž in počakamo, da postekleni ter ga zalijemo z dvema skodelicama vroče vode. Solimo in kuhamo dokler voda ne povre.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

2 Responses to Divja rižolina …

  1. Onkel PEPE says:

    Določene vrste gobic imajo izrazito divje učinke. Mislim pa, da to niso šampinjoni in da se jih sme konzumirati brez basmatastega riža.

  2. Vale says:

    Pepe gobice z divjimi učinki smo nekoč pustili nekje tam pri Polhih … al kako že🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s