Panceta na svežem paradižniku …

… sveže svinjske pancete pri nas še nisem zasledila, vsaj ne lepo na tanko narezane in brez hrustanca ter drugih kosti, zato še vedno redno hodim ponjo v bella Trieste, kje jo znajo, tako kot carpacio odlično pripraviti … s pripraviti mislim, narezati, zapakirati in počakati, da jo vzamem in obdelam dalje …

POTREBUJEMO:
6 rezin fine sveže pancete
Žlico mlete paprike
1 strok česna
1 žlico gorčice
poper
paradižnik
špic papriko
feta sir
baziliko
2 rezini polnozrnatega kruha
Olje

PRIPRAVA:
Panceto mariniramo v žlici olja, mleti papriki, strtem stroku česna, gorčici, soli in popru. Paradižnik narežemo na tanke rezine, ki jih zložimo po krožniku ter jih posolimo, da izpustijo sok. Posujemo z rezinami paprike in feta sirom ter začinimo z oljčinim oljem, balzamičnim kisom in baziliko.
V ponev damo žličko olja, zagrejemo na orenk vročino ter popečemo panceto z obeh strani, orenk seveda, da je hrustljava kot najbolj hrustljav ovcirk. Nato jo damo na papirnate brisače, da se lepo odcedi, medtem pa popečemo na maščobi, ki jo je panceta spustila še kruh. Rezino kruha položimo na sredino krožnika s pripravljeno solato, nanjo pa položimo panceto, ki smo jo pred tem narezali na tanke rezine.   

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s