Zelenjavna omaka za široke …

… rezance namreč, da ne bo pomote …

POTREBUJEMO:
300 g širokih rezancev Barilla Orizzonti – Reginette
2 mladi čebuli
2 velika korenčka
Manjši brokoli
Rumeno papriko
2 stroka česna
2 žlički sladkorja
1 žlico soli
1 žlico mlete rdeče paprike
Oljčno olje
2 dcl paradižnikove omake
1 dcl jušne osnove ali vode

PRIPRAVA:
Korenje naribamo, vso ostalo zelenjavo naseckamo. Na olju prepražimo mlado čebulo z zelenjem vred, dodamo ostalo zelenjavo in dušimo cca 15 min (pri tem malo zalivamo z vodo ali jušno osnovo). Dodamo sladkor, mleto papriko, sol in paradižnikovo omako ter kuhamo pol ure. Vmes zavremo vodo v katero smo dodali olje in sol ter skuhamo rezance. Kuhane odcedimo in dodamo omaki. Vse skupaj premešamo in postrežemo z naribanim parmezanom. 

 

Omako lahko uporabimo tudi kot prilogo k mletemu mesu, puranjim zrezkom ali k rižu. 

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s