Modificirana Grkinja s trakci …

https://i2.wp.com/static.flickr.com/65/180261987_fb17add768.jpg… za poletne soparne dni kot osvežitev …

POTREBUJEMO:
2 paradižnika
2 papriki
1 skodelico koruze
Polovico sveže kumare
5 dag feta sira
20 dag piščančjih prsi
štiri liste rdečega radiča
1 strok česna
Olje, sol, poper
rdečo papriko v prahu
Žličko zenfa

PRIPRAVA:
… piščančje prsi narežemo na tanke trakce ter jih mariniramo (čim bolj dolgo, po možnosti 24 ur) v zenfu, ki smo mu dodali stisnjen strok česna, sol, poper, mleto papriko in žličko olja, nato trakce na hitro popečemo (najbolje v voku)
… paradižnik razpolovimo in narežemo na tanke rezine, jih zložimo na krožnik in posolimo, da lepo spusti sok
… papriko narežemo na tanke trakce in posujemo po paradižniku
… kumarice naribamo na tanke kolobarje in jih zložimo okoli paradižnika po robu krožnika
… posujemo s koruzo in na trakce narezanim radičem
… znova posolimo, zalijemo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom
… na sredino damo popečene piščančje trakce vse skupaj pa posujemo s feto, ki smo jo razdrobili z roko 

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s