Modificirana Grkinja s trakci …

https://i2.wp.com/static.flickr.com/65/180261987_fb17add768.jpg… za poletne soparne dni kot osvežitev …

POTREBUJEMO:
2 paradižnika
2 papriki
1 skodelico koruze
Polovico sveže kumare
5 dag feta sira
20 dag piščančjih prsi
štiri liste rdečega radiča
1 strok česna
Olje, sol, poper
rdečo papriko v prahu
Žličko zenfa

PRIPRAVA:
… piščančje prsi narežemo na tanke trakce ter jih mariniramo (čim bolj dolgo, po možnosti 24 ur) v zenfu, ki smo mu dodali stisnjen strok česna, sol, poper, mleto papriko in žličko olja, nato trakce na hitro popečemo (najbolje v voku)
… paradižnik razpolovimo in narežemo na tanke rezine, jih zložimo na krožnik in posolimo, da lepo spusti sok
… papriko narežemo na tanke trakce in posujemo po paradižniku
… kumarice naribamo na tanke kolobarje in jih zložimo okoli paradižnika po robu krožnika
… posujemo s koruzo in na trakce narezanim radičem
… znova posolimo, zalijemo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom
… na sredino damo popečene piščančje trakce vse skupaj pa posujemo s feto, ki smo jo razdrobili z roko 

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s