Restan krompir …

https://i2.wp.com/img.rtvslo.si/upload/Zanimivosti/krompir_-_krom_rezanci_show.jpg… kako naredimo restan krompir, ki ni lepljiv in ga ne moreš v zajemalki oblikovat v zdrizasto in lepljivo kepo … sicer dopuščam možnost, da je tudi zdrizasta in lepljiva kepa morebiti komu povšeči, če pa je ne marate naredite sledeče …

… skuhajte krompir in ga olupite, potem pa počakajte, da se lepo ohladi … čebulo narežite na najbolj tanke rezine kolikor gre … na pol žličke svinjske masti jo prepražite, da postane že malo rumena, potem dodajte žlico ocvirkov ter jo prepražite do rumenega … namesto čebule lahko uporabite tudi liste mlade čebule ali pa drobnjak (v tem primeru ne čakajte, da porumeni, ker to ni možno) … krompir narežite na tanke rezine … denite ga v ocvirke s čebulo, temperaturo naravnajte na srednjo vrednost ter ga počasi restajte ter mešajte … v čem je finta, da se krompir ne zlepi? … v tem, da ga ohladite … če pa hočete zlepljenega in že na pol pire, potem režite vročega …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

2 Responses to Restan krompir …

  1. kemeleonka says:

    Nikoli mi ni bilo jasno, kaj za vraga naredijo z njim gostinci, da je tako ogabno sljuzast. Hvala za razjasnitev vprašanja!

  2. Vale says:

    Vroč oziroma topel krompir fino vpije maščobo in se hitro razpaca … seveda je odvisno tudi od sorte krompirja, vendar bo vseeno vsak krompir manj pocast, če se bo rezal in restal mrzel …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s