Novinarski debilizem …

www.rtvslo.si… šport v povprečju rada spremljam … vsakega po malo … seveda sem že od malih nog ljubiteljica rokometa in je med priljubljenimi, vsekakor pa rada pogledam vsako dobro športno tekmo … ker Ključna podrobnost obožuje hokej in ker ravnokar poteka tekmovanje 2007 IIHF WC – DIV 1-GR B, tekmovanja vneto spremljamo … TV SLO, ki prenaša tekme se je “pripravila” … komentatorska bojna linija je dostičlanska … komentiranje, analize, intervjuji z igralci … vse ok in prav, ne bom se spuščala na nivo komentiranja, ker se v pravila hokeja ne spoznam toliko, da bi si upala … mi pa gre preklemano na živce, ko poslušam komentarje in slišim enkrat Sotlar, drugič Sotler, enkrat Razinger, drugič Razingar … človek, ki ne spremlja redno hokeja bi mislil, da  gre za štiri različne igralce, ne za dva … vsekakor pa je totalni novinarski laspus, da si to nekdo, ki redno komentira hokejske tekme tako brezskrbno privošči …  

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... razmišljanja. Bookmark the permalink.

3 Responses to Novinarski debilizem …

 1. Onkel PEPE pravi:

  He, tudi Onkel PEPE je bil svoje čase reden gost na hokejskih špektaklih. Kako sezono ali 2 sem se celo pehal po vročem ledu za pakom (puckom), najprej pod taktirko tovariša Červenyja, uvoženega iz tedanje ČSSR, nato pa pod vodstvom Borisa Svetlina in Pavleta Jakopiča, obeh iz domačih logov in gajev. Mladost je pač norost.

  V tistih lepih časih (tebe, Valewija, takrat še ni bilo na sceni) je bila ČSSR ena od svetovnih hokejskih velesil. Spomnim se, da sta poleg ostalih juncev tedaj švicala na ledu tudi brata Holik. Jiří in Jaroslav. Vedno sem se spraševal, kdaj bo prikorakal na sceno tudi tretji brat, Alko po imenu. Nisem ga dočakal. Vsaj pri hokeju ne.

  Še malce pred famoznima bratoma Holik pa je srca hokejskih navdušencev ogreval švedski as Sven “Tumba” Johansson. “Tumba” zato, ker se je rodil v istoimenskem mestecu na Švedskem in ne zato, ker bi durhmarš nekaj tumbal, kot bi utegnil kdo napačno domnevati. Denimo kak nepoučen novinar. Tako da bo moje pissanje vsaj približno smiselno povezano z naslovom in ne zgolj senilno bebljanje Onkelna PEPEta.

 2. ermin pravi:

  mene pa razkači floskula “varovanci trenerja”. kdo, koga, zakaj in pred kom varuje?

 3. Onkel PEPE pravi:

  Imenitna so tudi poimenovanja tipa “naši risi”, “naši orli”, “naše lisičke” in podobne kozlarije. Kot da bi bila SLO en lovski rezervat ali pa ZOO.

  BTW, sploh nisem vedel, da Ratzinger igra hokej. Pa še za našo reprezentanco povrh. S takim napadalcem se ne bi čudil, če postanemo svetovni prvaki. Kdo ga pa sploh lahko ustavi???

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s